Gemeenteraad wil brede expertise kantorenmarkt

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De Zwolse gemeenteraad gaat in gesprek met lokale, regionale en internationale experts om mee te denken over hoe Zwolle weer aantrekkelijk kan worden gemaakt als kantorenstad. De voorgestelde strategie om Zwolle weer aantrekkelijk te maken als kantorenstad staat in de kadernota Kantorenlocaties 2011-2020.


Op 5 juli 2010 is een eerdere versie van deze Kadernota in een meningsvormende vergadering van de gemeenteraad besproken. De meerderheid van de fracties vond dat de kadernota onvoldoende mogelijkheden bood voor de juiste sturing. De raad kon zich niet vinden in het toen voorliggende stuk. De wethouder heeft de nota toen teruggenomen met de toezegging om eind 2010/begin 2011 een volwaardige nota aan te bieden. De raad heeft derhalve geen besluit over deze nota genomen.

In de nu voorliggende nieuwe kadernota is getracht zoveel mogelijk rekening te houden met de opmerkingen van de raadsfracties. Bovendien zijn er extra gesprekken gevoerd met marktpartijen en heeft de aangekondigde tafelconferentie tussen wethouder en eigenaren van leegstaande kantoren op locatie Oosterenk plaatsgevonden. De raad vindt dit echter niet genoeg en wil daarom nu naast lokale experts, ook regionale en nationale expertise inwinnen om Zwolle als kantorenstad op de kaart te krijgen.