Kerstbomen versnipperen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Ook dit jaar organiseert de gemeente Zwolle weer een grootscheepse inzameling van kerstbomen. Dit gebeurt onder de naam 'Oude bomen vangen veel winst!' Met deze inzameling wil de gemeente voorkomen dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. Wethouder Erik Dannenberg gaf woensdagmiddag het startschot door de eerste kerstbomen te versnipperen.

De inzamelactie vindt dit jaar plaats op woensdag 5 en 12 januari 2011 van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dagen kunnen de Zwolse kinderen op verschillende locaties in de stad kerstbomen inleveren. Ze ontvangen voor iedere ingeleverde boom twintig eurocent en een stempel op de stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen kinderen gratis zwemmen in het Hanzebad of het Aa-bad.

Inzamelpunten
De bomen kunnen op woensdag 5 en 12 januari 2011 van 13.00 tot 16.00 uur ingeleverd worden bij de volgende inzamelpunten:

Aa-landen
Rijnlaan, bij de Aldi
Maaslaan, bij onderkomen gemeente

Assendorp
Hortensiastraat, bij de speeltuin

Berkum
Hoek Kerkweg/Erasmuslaan

Dieze
Ruusbroecstraat, jeugdtuinen

Holtenbroek    Omgeving wijkcentrum Holtenbroek

Stadshagen
Drapenierlaan
Hoek Fioringras/Werkerlaan
Hoek Frankhuizerallee/Tjaskerstraat
Havezatheallee, naast nummer 89

Westenholte
Petuniaplein

Wipstrik
Trompstraat, bij wijkcentrum Bestevaer

Zwolle-Zuid
Oude Deventerstraatweg, bij onderkomen gemeente
Gedeputeerdenlaan, bij de scholen
Parkeerplaats SVI
Nieuwe Deventerweg, bij onderkomen gemeente
Stokmeesterslaan, bij de scholen
Schellerallee

In de Veerallee kunnen kerstbomen alleen op woensdag 5 januari 2011 tussen 13.00 en 16.00 worden ingeleverd op het Frederiksplein. In de binnenstad, Kamperpoort en de Stationsbuurt rijdt op woensdag 5 en 12 januari 2011 tussen 13.00 en 16.00 uur een snippermachine rond. In Windesheim en Wijthmen kunnen de kerstbomen alleen op woensdag 12 januari 2010 tussen 13.00 en 16.00 uur worden ingeleverd: in Windesheim bij het Dorpshuis en in Wijthmen aan de Stramp Eschweg.