Afbeelding
Webdesign Zwolle

5 webdesign trends uitgelegd

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het web verandert continu. Van gebruiksvriendelijkheid tot de rol van video: de specialisten van B&S Media Internetmarketing brengen jou op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Zo weet jij hoe jij een professionele website kan bouwen, zo anno 2021.

Trend 1: Gebruiksvriendelijkheid
Veel bezoekers van jouw website zijn opgegroeid met het internet. In de tussentijd wordt deze generatie ook ouder. De behoefte aan een gebruiksvriendelijke website stijgt daarom enorm. Bovendien is het aantal aankopen via internet gestegen. Steeds meer ondernemers maken daarom de slag naar online verkoop en zijn op zoek naar een professional webdesign in Zwolle. Wil je de gebruiksvriendelijkheid van jouw website optimaliseren? Houd met het ontwerpen dan rekening met opvallende knoppen, goed leesbare invoervelden en genoeg witruimte. Less is more!

Trend 2: Video krijgt een grotere rol

Wanneer mensen online hun aankopen doen, missen ze de interactie die ze normaal in de winkel hebben. Jij als ondernemer kunt hier goed op inspelen door video’s in te zetten. Door video’s over het bedrijf toe te voegen, vergroot je de gunfactor. Bezoekers kunnen op deze manier kennis maken met jouw bedrijf, producten of diensten. Goed beeld is een belangrijke basis voor jouw website. Of het nu gaat om foto’s of video’s: vermijd beeldmateriaal van lage kwaliteit.

Trend 3: De invloed van Google

Een hoge ranking in Google is belangrijk om het maximale uit je website te halen. Een snelle website is voor Google is ontzettend belangrijk. De laadsnelheid van jouw site wordt onder andere bepaald door de bestandsgrootte van foto’s. Heeft Google moeite met het inladen van deze bestanden? Dan zal jouw score omlaag gaan. De SEO-specialisten bij B&S Media kunnen jou alles vertellen over het optimaliseren van je website. Je kunt zelf de snelheid van je website testen via Google PageSpeed.

Trend 4: Belang van persoonlijk contact

Naast een geoptimaliseerde website voor Google, mag je het persoonlijke contact niet vergeten. Als webwinkel wil je goed bereikbaar zijn. Denk aan het duidelijk vermelden van een telefoonnummer of zelfs een chatfunctie. Vermijd eindeloze keuzemenu’s en zorg dat (potentiële) klanten direct een medewerker aan de lijn krijgen.

Trend 5: Dark mode

Tot slot willen wij je iets vertellen over de dark mode trend. Vorig jaar kwam deze trend al aan bod, maar dit jaar is het nog belangrijker. Een donkere achtergrond zorgt voor rust en laat designelementen meer opvallen. Instagram, YouTube en Facebook hebben deze functie al doorgevoerd.

Waarom een website laten maken door B&S Media Internetmarketing?

Ben jij als Zwolse ondernemer op zoek naar een webdesign die aan de laatste trends voldoet? Er zijn verschillende bureaus die jou kunnen helpen bij dit project. B&S Media Internetmarketing is een onlinemarketingbureau dat jou kan helpen bij het maken van een website. De specialisten van B&S Media internetmarketing richten zich op webdesign, SEA en SEO. 

Naast een design - dat volgens de laatste trends ontworpen is - denken de specialisten graag mee over kansen in de digitale wereld. Daarnaast bieden zij: 

  • Hoogwaardige service;
  • Betrokken bij jouw bedrijf;
  • Persoonlijke samenwerking;
  • Kwalitatieve campagnes;
  • Specialistische kennis;
  • Passie voor het vak.