Het team achter Lokaal Ideaal: Meynald Weerman (links) en Maarten Zijlstra.
Het team achter Lokaal Ideaal: Meynald Weerman (links) en Maarten Zijlstra. Foto: Lokaal Ideaal

Het ontstaan van Lokaal Ideaal: een webshop met je favoriete lokale winkels

Partnerbijdrages

Veel winkeliers hebben het moeilijk met de online concurrentie. Zo zag Zwollenaar Maarten Zijlstra de winkeliers steeds meer verdwijnen uit het vertrouwde straatbeeld. Daarmee verliest zijn eigen stad , maar ook andere steden, steeds meer het vertrouwde karakter. Maar hij betrapte zichzelf er ook op dat hij steeds minder de stad inging. Na een drukke werkweek of tijdens een regenachtige dag, sloeg hij de stad dan ook iets sneller over. Online inkopen doen is dan wel heel verleidelijk.

Tóch miste hij op die momenten het vertrouwde lokale gevoel. Het is niet hetzelfde als je favoriete brood bij jouw lokale bakker te halen of een cadeau scoren bij dat kleine boetiekje in het centrum waar je altijd slaagt. Hier wilde Maarten dan ook iets aan doen.

Samen met zijn compagnon Meynald Weerman sloeg hij de handen in een en kwamen ze met Lokaal Ideaal. Een webshop met je favoriete lokale winkels, voor de momenten dat je even geen zin of tijd hebt om de stad in te gaan.

Lokaal Ideaal is een aanvulling om de stad in te gaan, op momenten dat het je even niet uitkomt. Zo kun je bij Lokaal Ideaal ook na sluitingstijd shoppen bij je favoriete lokale winkelier. Waar je voorheen diverse webshops afging om vervolgens alles op verschillende momenten thuisbezorgd te krijgen, winkel jij bij ons bij al je favoriete lokale winkeliers tegelijk en leveren wij dit met één bezorging bij jou thuis. 

Dit is een partnerbijdrage van:
Lokaal Ideaal
www.lokaalideaal.nl/zwolle