Photographer: Erik-Jan Berends

Fitplaza: compleet trainingscentrum voor professional en recreant

· leestijd 2 minuten Sport

Wat hebben topsporters Ronald Mulder, Anna van der Breggen, Kirsten Wild, Loes Gunnewijk en Willeke Knol gemeen? Zij trainen allen bij Fitplaza. ?Als onze voorzieningen voor hen goed genoeg zijn, zijn ze zeker goed genoeg voor recreatieve sporters?, stelt directeur Henk Wemekamp, die het trainingscentrum het afgelopen jaar een flinke metamorfose heeft gegeven.


 

Kwaliteit en een plezierige sfeer vormen daarbij de basis. ?We beschikken over het meest complete aanbod in Zwolle van activiteiten die horen bij gezond bewegen?, vervolgt de directeur. ?Onze leden krijgen daadwerkelijk persoonlijke aandacht. Daar richten we ons op. We meten hun prestaties en gebruiken die om hen optimaal te helpen hun specifieke, persoonlijke doelen te bereiken. Als er mensen zijn die klaargestoomd willen worden voor bijvoorbeeld Alpe du Zes of de Weissensee dan kunnen we ze daarmee helpen, inclusief wegtrainingen.?

 

Hij vindt het belangrijk dat leden van Fitplaza de vrijheid hebben en hun abonnement zelf kunnen kiezen. ?Daarom zijn onze abonnementen maandelijks opzegbaar. Ik houd er niet van mensen vast te leggen in contracten. Momenteel hebben we onze 1-2-3-actie, waarbij sporters extra's krijgen als ze langer willen trainen. Voor meer informatie daarover verwijs ik graag naar onze website.?

 

De metamorfose naar ?meer dan een sportschool' krijgt bij Fitplaza gestalte. Wemekamp zoekt het vooral in de samenwerking. Zo is een wieleropleiding gerealiseerd met het Centre for Sports and Education (CSE), trainen de eerste teams van hockeyclub Zwolle bij Fitplaza en ook de Hanzerenners en triatlonvereniging Trias hebben het trainingscentrum verkozen. Wemekamp: ?Er zijn 85 jeugdleden van Trias die hier trainen op weerbaarheid en conditie. Binnenkort sluiten we een overeenkomst met de triatlonvereniging. De sport-specifieke training die de hockeyers hier doen, hebben met name bij de dames hun vruchten al afgeworpen. Dat succes leidt tot meer trainingsplannen met cardio, kracht, spel en functionele elementen als squash, spinning en yoga. Met toevoeging van deze onderdelen krijgen de sporters meer prikkels, wordt de training  minder eentonig en krijgen ze meer plezier. De Hanzerenners doen hier blokken met cardio- en krachttraining en toerclub Swolland heeft een arrangement voor toerrenners met meer dan spinnen en buitenfietsen.?

 

Fitplaza heeft zich met deze partners op 15 augustus nog uitgebreid gepresenteerd op het Stadshagenfestival. Sierk Jan de Haan van het Rabobank Development Team, trainer van Anna van der Breggen, vertelde er over hun activiteiten en Trias had een ?obstacle run' voor de kinderen. Naast samenwerking met sportverenigingen is het trainingscentrum ook actief op de zakelijk markt. Zo traint de brandweer er en wordt begeleiding aan bedrijven gegeven hoe om te gaan met het personeel.

 

?We willen er, met een groot maatschappelijk gevoel, zijn voor iedereen in de samenleving. Daarin willen we graag een rol spelen?, benadrukt de directeur. ?We hebben sporters in dienst, waaronder Geerike van der Breggen. Zij heeft een achtergrond in de zorg en is topsporter. Dát is wat me aanspreekt. We hebben relaties met fysiotherapeuten en helpen bij blessurepreventie. Er zijn diëtisten die mensen helpen met gewichtsdoelen. Bij Fitplaza zit verder een goed restaurant en een totaal gerenoveerde sauna met hamam. Ik nodig iedereen graag uit te komen kennismaken met onze uitgebreide sportfaciliteiten.?

 

Fitplaza

Middelweg 401

(038) 454 51 00

www.fitplaza.nl