SVI slaat toe in slotfase

Sport

 

ZWOLLE - SVI heeft een levensbelangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie in de tweede klasse H. Nota bene in een uitwedstrijd wees de ploeg van Stephan Rahantoknam DZC ?68 terug. Na een doldwaze slotfase werd het 1-2.

SVI is door de eerste punten dit seizoen in een uitwedstrijd geklommen naar de elfde plaats en is daardoor de twee directe degradatieplaatsen ontstegen. Jordi de Jonge zette SVI in de 86ste minuut op 0-1, maar het noodlot in de persoon van Thomas Kleinlugtebeld sloeg toe in de vierde minuut van de blessuretijd. Saba Gwedelidze bezorgde SVI alsnog drie punten. Alweer de achtste treffer dit seizoen van de kleine, rappe aanvaller, die pas sinds de winterstop speelgerechtigd is voor SVI.
In de strijd om de titel liet Be Quick ?28 geen steek vallen in de thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys (2-0), maar dat deed de concurrentie ook niet. Be Quick ?28 staat zes punten voor op RDC. De topscorer van Be Quick, Bas Buimer, maakte zijn twaalfde competitietreffer. Frank Oosterhof scoorde vanaf elf meter zijn tiende van het seizoen.

Uitslagen amateurvoetbal Zwolle
Zaterdag, Hoofdklasse C: Harkemase Boys-WVF 4-0. 1D: Berkum-FC Zutphen 3-2. 2H: Be Quick ?28-Hulzense Boys 2-0, DZC ?68-SVI 1-2. 3C: ZAC-HFC Storica 6-2, VHK-Zwolsche Boys 1-5, Gramsbergen-EDON 5-0. 4C: ?s-Heerenbroek-VSW 2-2, Reaal Dronten-CSV ?28 3-1, Zalk-HTC 5-2. Zondag, 4H: SV Zwolle-IJsselstreek 5-0, FC Ulu Spor-OVC ?21 2-2.

Afbeelding
Celstraf voor Zwollenaar die 4,5 jaar lang kinderporno verspreidde Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Scania gaat in Zwolle omvangrijke nieuwbouw realiseren voor een multifunctionele vestiging Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Meander Bigband laat New York het Wilhelmus zingen Algemeen 20 uur geleden