Afbeelding

Hockeydames blijven op roze wolk

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)
ZWOLLE - Met een 2-1 voorsprong is het voor de Zwolse vrouwen in de slotfase flink peentjes zweten. Koploper Tilburg zet aan om een punt uit het vuur te slepen. Behalve een geannuleerde goal wegens te hoog inslaan, leveren vier strafcorners in de laatste minuten niets op. HC Zwolle kan daardoor na vier duels de derde driepunter bijschrijven dankzij twee goals van Michelle Bonsink.

 

De laatste jaren was HC Zwolle altijd vaste gast in de play-outs van de overgangsklasse. Traditiegetrouw werd met pijn en moeite handhaving weer een jaartje veiliggesteld. Dit seizoen is alles anders. Met Caren van der Harst en Suzanne Meijering, zelf nog twintigers, als overgebleven iconen van een mooie generatie laat de jonge ploeg van coach Roel Stofmeel zien dat er talent genoeg zit op Het Hoge Laar. ?Tempo spelen?, schreeuwt Stofmeel vanaf het beginsignaal. Snelheid is één van de peilers van het zo verrassend goed acterende team. Tilburg, nog zonder puntverlies, heeft moeite met het Zwolse spelletje, waar de tot verdedigster getransformeerde Rixt van de Wal in de laatste linie een openbaring is. De Zwolse dames nemen verdiend de leiding als Raisa Kerssies aan de rechterkant een prima voorzet produceert die Michelle Bonsink perfect afdrukt. Maar de gasten komen op slag van rust plots langszij.

 

Na de pauze beseft Tilburg dat het tegen de frisse opponent een tandje hoger moet, maar het kwartje valt aan de andere kant. Opnieuw Kerssies speelt met een splijtende pass Bonsink aan die andermaal als succesvol eindstation functioneert. In de slotfase is het vooral overleven voor de thuisploeg. ?We stopten met hockeyen en speelden veel te snel de lange bal. Daardoor kwamen zij terug?, ziet Stofmeel. Michelle Bonsink zit, met nu al drie treffers achter haar naam, heerlijk in haar vel.? Er is rust en de onderlinge acceptatie is groot. We spelen met ons hart. Ik kreeg twee kansen en maakte twee doelpunten. Het heeft vooral allemaal met zelfvertrouwen te maken.?