PEC doet zichzelf tekort

ZWOLLE - PEC Zwolle is ondanks de 2-1 nederlaag in de Amsterdam Arena, het eerste verlies sinds de aanstelling van Ron Jans, nog steeds koploper in de eredivisie. PEC deed niets onder voor de landskampioen. Sterker nog, het voetbalde beter en creëerde meer kansen. Een doelpunt van Mustafa Saymak in de eerste helft werd ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel. Twee honderd procent-kansen van Fred Benson, de onterecht afgekeurde goal van Saymak en de van de doellijn gehaalde inzet van Guyon Fernandez. Het zijn zomaar wat momenten die de wedstrijd een heel ander gezicht hadden kunnen geven. Zwolle was na een sterk begin van Ajax gewoon de beter voetballende ploeg. De Amsterdammers mochten van geluk spreken dat ze in de tweede helft op 2-0 kwamen. Bij de 1-0 veranderde Kamohelo Mokotjo een schot van Thulani Serrero van richting. Even later schoof doelman Kevin Begois de bal in de voeten van Serrero, die Kolbein Sightorsson in staat stelde uit te halen. Zijn schot ging via de paal en de borst van Maikel van der Werff in het doel. Giovanni Gravenbeek zorgde met een schitterend schot, via de onderkant van de lat, nog voor een spannende slotfase.Mustafa Saymak kijkt verschrikt naar de grensrechter. Foto: Pedro Sluiter