Regio Zwolle Volleybal-VC Sneek
Regio Zwolle Volleybal-VC Sneek Pedro Sluiter

Regio Zwolle start met nederlaag

· leestijd 1 minuut Sport

(door Wouter Foppen)

ZWOLLE - De verhoudingen zijn direct duidelijk. Regio Zwolle Volleybal begon zondag aan de strijd om de landstitel en incasseerde direct een spijkerharde nederlaag. VC Sneek bood alleen in de derde set wat ruimte: 1-3 (10-25, 18-25, 32-30 en 14-25).

De registers werden deze week allemaal opengetrokken. Regio Zwolle Volleybal haalde met het deelnemen aan de kampioenspoule de doelstelling, maar wil door. Er werd gegrapt over de komst van een Tsjechisch international, om zo maar wat aandacht te genereren. En vanuit VC Zwolle, de moedervereniging van Regio Zwolle Volleybal, werd opgeroepen om massaal te komen kijken. Het leverde een aardig gevulde tribune op, maar ook niet meer dan dat.

Want alle goede bedoelingen ten spijt, Regio Zwolle moest in het Landstede Sportcentrum duidelijk haar meerdere erkennen in VC Sneek. Alleen in de derde set (32-30) hadden de Zwolse dames plots iets in de melk te brokkelen, maar de overige sets gingen met duidelijk verschil naar Sneek. En dat terwijl het in de laatste speelronde van de reguliere competitie nog dicht bij elkaar zat. “Dat was wel de verwachting, dat Sneek er anders op zou staan. En dat bleek ook wel. Toch vond ik het knap dat wij de derde set nog wisten te winnen. We werken een aantal setpoints weg, het valt mentaal dan niet in elkaar. En dat is knap”, weet trainster Henriëtte ter Steege.

Het was al met al een pittige kennismaking met de plek waar Regio Zwolle Volleybal zo graag wilde zijn. De komende weken kan het maar zo nog eens gebeuren, een dikke nederlaag. Toch gaat de ploeg wel op zoek naar een winstpartij. “We krijgen in deze kampioensgroep tien pittige potjes voor onze kiezen, dat moge duidelijk zijn. Maar we spelen elke week om te winnen, we hebben niets te verliezen. Als we uiteindelijk een plaatsje (vijfde, red.) kunnen stijgen, dan hebben we een heel goed seizoen gedraaid”, geeft Ter Steege mee.