Sv Zwolle -Dedemsvaart Foto: Pedro Sluiter Pedro Sluiter

SV Zwolle loopt in het Dedemsvaartse mes

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark van der Vegt)

ZWOLLE - Rust in Zwolle, tijdens het treffen tussen SV Zwolle en SV Dedemsvaart. In de ontvangstruimte wordt de eerste helft besproken. Iemand vindt dat ‘je het verschil op de ranglijst er niet aan afziet’. En ‘als het 2 -0 voor Zwolle staat, mogen we niet klagen’. Maar het staat 0-0 en het verschil op de ranglijst wordt na de rust pas duidelijk – in ieder geval op het scorebord: 0-3.

SV Zwolle kent een – mild gesteld – zwakke competitiestart. De ploeg van trainer Joshua Nijlant heeft voor deze ontmoeting een punt uit vier gespeelde wedstrijden en dat zijn er negen minder dan Dedemsvaart. En hoewel dat verschil in de eerste helft inderdaad niet aan de oppervlakte komt, is het ook niet zo dat de thuisploeg aanspraak kan maken op een treffer. Laat staan twee. In een festival van fouten en vergissingen, toont Zwolle zich weliswaar meer aanvallend dan Dedemsvaart. Tot grote kansen leidt dat niet: Zwolle sticht gevaar met een verdwaalde vrije trap, die over scheert, en doelman Erik Abbes ligt in de weg als Anne Nijland. na een slim passje van William van Oene, voor hem opduikt. Dedemsvaart is nog het dichtst bij een treffer als Zwolle-rechtsback Rick Konkelaar vlak voor de pauze bijna zijn eigen doelman verslaat met een bijzonder ongelukkige terugspeelbal.

SV Zwolle is na ruim een spelen dichtbij als Van Oene met een steekpass Konkelaar over rechts wegstuurt. Konkelaar weet een eerste verdediger te omspelen en ziet als hij opkijkt, dat Van Oene al weer is aangesloten. De pass is goed, maar Van Oene weet zich omgeven door verdedigers en komt niet verder dan een zwak schot. Zet daar Dedemsvaart tegen over: de bezoekers spelen compact, leunen achterover en loeren op de counter. Een verstandige keuze, want dat strijdplan levert de bezoekers in het laatste half uur drie grote kansen op. En die worden allemaal omgezet in goals. Tussendoor krijgt Dedemsvaart-verdediger Frank Nijhuis nog een tweede gele kaart. Maar die komt te laat voor Zwolle.