Afbeelding
Pedro Sluiter (archief)

Waterpoloheren Swol 1894 op zoek naar het ongrijpbare fenomeen vorm

Sport

ZWOLLE - Vorm. Je kunt nog zo hard trainen en je best doen, het komt en gaat zonder dat je daar al te veel invloed op hebt. De heren van Swol 1894 zijn al het hele seizoen op zoek naar het ongrijpbare fenomeen. Zaterdagavond waren ze ook niet 'in vorm'. Op bezoek bij Dragor ging de ploeg van trainer John Uittenhout met 14-10 onderuit.

Een pijnlijke nederlaag voor de Zwolse waterpoloërs, want door het verlies komt hekkensluiter Dragor in punten langszij. Swol heeft wel een veel beter doelsaldo en een wedstrijd minder gespeeld. Aan het einde van de competitie in 2B vliegt één ploeg eruit. Werk aan de winkel dus voor Uittenhout en zijn mannen.

"Het is niet zorgelijk", vindt de trainer. "Zo lang iedereen er voor blijft gaan, in trainingen en wedstrijden, komt het wel goed." Dat Swol verliest van de hekkensluiter is volgens Uittenhout geen reden om alarm te slaan. "De verschillen zijn zo klein in deze klasse. Wij wonnen eerder van de nummer twee, drie van dat moment, we verliezen met een doelpunt verschil van de koploper. Iedereen kan van elkaar winnen."

Tegen Dragor ziet Uittenhout zijn ploeg weer veel moeite hebben met afronden. "Na het eerste partje staan we 4-0 achter terwijl we zelf vier, vijf kansen hebben gehad. Uiteindelijk verlies je daar de wedstrijd."