Afbeelding

Zo groen als gras of zo zwart als rubber?

Sport

ZWOLLE - Vv Berkum heeft deze week de grasmat die er sinds 2006 lag, verwijderd van het hoofdveld en rolt vanaf maandag 31 juli het nieuwe veld uit. De veel besproken rubberkorrels worden deze week ingestrooid.

Het kunstgrasveld van Berkum had een kunstof-infill, maar in de lijn van het gemeentelijk beleid worden nieuwe velden ingestrooid met het zogenaamde rubbergranulaat. "We hebben als vv Berkum het standpunt van de gemeente en de onderzoeksconclusies van het RIVM gevolgd. Daaruit kwam naar voren dat het spelen op rubbergranulaat geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt", laat bestuurslid Henk-Jan van der Veer namens Berkum weten. "Mochten nieuwe wetenschappelijk onderbouwde onderzoeksgegevens in de toekomst toch wijzen op onacceptabele gevolgen voor de gezondheid van de sporter, dan gaat Berkum ervanuit dat de gemeente haar verantwoordelijkheid zal nemen en voor haar rekening zorg zal dragen voor een veilig kunstgrasveld." Afhankelijk van hoe intensief het veld gebruikt wordt, gaat het tussen de acht en tien jaar mee.

Ook WVF vervangt momenteel een kunstgrasveld. Het gaat om veld 3 op sportpark De Weide Steen. Het hoofdveld (natuurgras) heeft een grondige renovatie in opdracht van de gemeente ondergaan. Vorig jaar was veld 2 (kunstgras) al vervangen in Westenholte.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding