Afbeelding

Ondanks belabberde vertoning houdt Ouasim Bouy vertrouwen in PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

(door Jeroen Kuiper)

ZWOLLE - "We verliezen voor de tweede keer op rij. Maar crisis? Bij Juventus verloor ik eens vier keer op rij. Dat was pas crisis." Ouasim Bouy lijkt zich weinig zorgen te maken na de wanprestatie van PEC Zwolle afgelopen zaterdag. Na de nederlaag bij ADO Den Haag (1-0 verlies) is nummer zeventien De Graafschap veel effectiever dan het armetierige PEC (0-3 nederlaag). De zestiende plaats is weer even dichtbij als tijdens de winterstop. Bouy: "We kunnen goed voetballen, ik heb nog alle vertrouwen."

Bouy (25) is de speler die het meest heeft geprofiteerd van het ontslag van John van ’t Schip. Onder de vertrokken trainer speelt de Amsterdammer dan weer wel en dan weer niet. "Het was ook een beetje zoeken tussen verdediging en middenveld. Nu heb ik duidelijkheid dat ik op het middenveld speel.” Sterker nog, de huurling van Leeds United is iedere week verzekerd van een basisplek. Hij wordt geacht om bij Zwols balbezit uit te zakken tussen het centrale verdedigingsduo Bram van Polen en Thomas Lam om het spel te verdelen. Dat lukt tot dusverre vaker niet dan wel. Bouy zelf is wel tevreden. "Ik vind dat ik goed speel, al had ik vandaag dingen die wel beter kunnen. Vind jij dat ik goed speel?” Voor zijn doen speelt Bouy een redelijke wedstrijd en die constatering is vrij treurig te noemen. Het grote talent dat de bij Ajax opgeleide middenvelder ooit was, ziet niemand meer terug. Hij versnelt het tempo niet en kan de ruimtes niet belopen, vrij handige eigenschappen voor een middenvelder op die plek.

De Graafschap besluit in Zwolle dapper voor de aanval te kiezen en PEC volle bak vast te zetten. Het blijkt de remedie om de thuisploeg te ontregelen. Backs Kenneth Paal en Kingsley Ehizibue grossieren in onnodig balverlies of balletjes terug, waardoor een fatsoenlijke aanval nauwelijks te zien valt. "We proberen te voetballen, dat is onze kwaliteit. We kwamen er een paar keer wel goed uit, maar een paar keer ook niet. Dat hoort bij het risico dat we nemen”, vindt Bouy.

Tegen de Superboeren pakt het verkeerd uit. Na een eigen doelpunt van Thomas Lam voor rust, gaat het in de tweede helft helemaal mis door doelpunten van Charlison Benschop en Delano Burgzorg. Bij De Graafschap wordt de eerste zege buitenshuis gevierd met een kratje bier. Grappend wordt gezegd dat het bier al over tijd is en onder een dikke laag stof zit. In het Zwolse kamp moet niemand raar opkijken als de pils aldaar ook naar stof kan happen, met de zware duels tegen AZ (thuis), Ajax (uit) en Excelsior (uit) voor de boeg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding