Afbeelding

'Ultimate frisbee meer dan alleen een plastic schijf overgooien'

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Frisbeevereniging Bluefingers Ultimate geeft op dinsdag 12 mei voor het eerst een open training voor dames. Tijdens deze training, van half acht tot half negen op sportpark Marslanden, worden de basisbeginselen van Ultimate frisbee uitgelegd en kunnen de dames kennis maken met deze oorspronkelijk gemengde sport.

De speelsters zullen leren dat ultimate frisbee meer is dan alleen een plastic schijf overgooien. Het is een dynamische teamsport waarbij samenwerken, tactiek, techniek, behendigheid en snelheid samenkomen..Het doel van het spel is uiteraard om zoveel mogelijk punten te scoren door de frisbee in de eindzone te vangen. Dit doe je door samen te spelen en de frisbee over te gooien. Er mag niet gelopen worden met de frisbee en de tegenpartij mag de frisbee onderscheppen als die in de lucht is en zelf proberen te scoren.

Ultimate frisbee is daarnaast een promotie voor fairplay, want er is namelijk geen scheidsrechter en de spelers zijn daarmee zelf verantwoordelijk voor een goed spelverloop. Dit maakt dat Ultimate Frisbee-wedstrijden zich kenmerken door een goede sfeer, plezier en sportiviteit. Daarnaast is het als een van de weinige sporten een gemixte sport; dames hebben de keuze om in een team met of zonder mannen te spelen.

Aansluitend op de introductietraining kunnen dames die de smaak te pakken hebben zich inschrijven voor de jaarlijkse Cityleague; een toernooi waar iedereen kennis kan maken met de sport in wedstrijdvorm. Tijdens dit toernooi, op 19 mei, 26 mei en 2 juni, wordt er samen met mannen gespeeld.