American Football voor vrouwen in Zwolle

Sport

AMERICAN FOOTBALL - Na de zomervakantie gaat het allereerste American Footballteam voor vrouwen in Zwolle van start. Op zaterdag 8 augustus kunnen vrouwen kennismaken met deze sport via een clinic. Plaats van handeling is het sportpark van SV Zwolle.

De Queens Football League is de eerste sportorganisatie in Europa die specifiek voor en door vrouwen is opgezet. “Als eerste bond voor vrouwen zijn we dan ook trendsetting maar ook individualiteit is voor ons belangrijk. Onze teams zijn hecht, vol met inspirerende powervrouwen met elk hun eigen verhaal en (etnische) achtergrond”, zo laat Kanessa Muluneh weten. Ze is oprichter en eigenaar van de Queens Football League.

“American Football is voor elke vrouw, ook voor degene die zich vrouw voelen. Wij maken geen onderscheid en iedereen is welkom, ongeacht achtergrond of lichaamstype.” Er zijn momenteel al vijf teams in Nederland. De Amsterdam Cats, Rotterdam Ravens, Flevo Foxes, The Hague Black Scorpions en de 0’30 Wolverines.

Op 12 juli vond de eerste clinic plaats. Zaterdag 8 augustus staat de tweede clinic op het programma. Van 13.00 tot 15.30 uur kunnen vrouwen kennismaken met American Football. “Wij willen daarna zo snel mogelijk, in augustus, gaan starten om volgend jaar mee te doen met de Nederlandse competitie”, besluit Muluneh.