De bezorgers van de maaltijden, vlnr: Quinten Meerveld, Stijn de Jong en Ard Stuiver.
De bezorgers van de maaltijden, vlnr: Quinten Meerveld, Stijn de Jong en Ard Stuiver. Foto: Schaatsvereniging Zwolle

‘Geluk gehad dat trainingen in De Scheg doorgang konden vinden’

Sport

SCHAATSEN

Met het jaarlijkse stamppotbuffet sloot Schaatsvereniging Zwolle het schaatsseizoen traditiegetrouw af. Zwolse jeugdleden bezorgden in samenwerking met Cycloon Fietscoureurs zo’n 150 maaltijden bij haar Zwolse leden.

Vanwege de corona-uitbraak moest het buffet in maart 2020 op het laatste moment worden afgelast. Door het buffet dit jaar online te organiseren werd het toch mogelijk om een lange traditie op een moderne manier voort te zetten.

Tijdens de ‘live uitzending’ vanuit het clubgebouw van IJsvereniging WVF werden niet alleen stamppotten bereid en gegeten. In de uitzending werd ook teruggeblikt op een bijzonder jaar met filmbeelden van de ijstrainingen. Petra Bosman, voorzitter van Schaatsvereniging Zwolle: “wij hebben veel geluk gehad dat de trainingen, op ijsbaan De Scheg, doorgang konden vinden. Met dank aan de flexibiliteit van trainers en leden.”

Tijdens de uitzending werden ook beelden getoond van de uitreiking van de bokalen aan de pupillen, junioren en senioren, die afgelopen jaar uitblonken wat betreft hun progressie, inzet en enthousiasme. Deze prijzen werden gewonnen door de pupil Elena Ruijtenberg, junior Carel Westerhof en senior Nico Bakker. Ook werd de bokaal voor de vrijwilliger van het jaar uitgereikt aan Aart van Triest voor onder meer zijn inzet voor de organisatie van Night Skate Zwolle. De uitzending werd afgesloten met een online-bingo met prijzen beschikbaar gesteld door sponsoren.