Net als tegen ADO Den Haag, hoopt PEC ook vrijdag weer op een nagenoeg vol huis.
Net als tegen ADO Den Haag, hoopt PEC ook vrijdag weer op een nagenoeg vol huis. (Foto: Hans Smit)

Wel of geen periodetitel PEC Zwolle, hoe zit het nu precies?

· leestijd 1 minuut Sport

(Door Erik Riemens)

PEC ZWOLLE -  Trainer Dick Schreuder zei het maandag na afloop van het gewonnen oefenduel tegen Suriname (5-0). “De aanloop naar vrijdag is niet anders dan anders. Als je zo’n periodetitel kan winnen, dan is dat ideaal, want krijg je in het seizoen een terugval, dan heb je toch nog een prijs.” Vrijdag wacht Jong Ajax en winst brengt PEC weer een stapje dichterbij de eerste periodetitel, maar ‘m winnen kan nog niet. Maar hoe zit het nu precies? Wat is de stand, het programma en wie zijn de kanshebbers?

De informatie op verschillende websites, waaronder die van de KNVB én Keukenkampioen Divisie was eerder bepaald niet eenduidig. Daardoor klopte de informatie in de papieren editie van De Swollenaer van woensdag 28 september ook niet helemaal. Inmiddels is duidelijk dat de eerste periodetitel definitief over tien wedstrijden gaat. PEC Zwolle heeft acht duels gespeeld, vrijdag is wedstrijd nummer 9 en op 7 oktober is het tiende duel in en tegen Dordrecht. 

PEC en Heracles staan allebei op 19 punten en hebben exact hetzelfde doelsaldo (+13). PEC maakte 23 treffers, eentje meer dan Heracles dat een goal minder tegen kreeg (9 om 10). Bij gelijke stand is het doelsaldo bepalend, is dat ook gelijk dan gaat het om de meest gescoorde doelpunten. Met nog twee wedstrijden zijn FC Eindhoven, Roda JC en Willem II ook nog kanshebber. Eindhoven heeft 18 punten, Roda en Willem II 15. Daarachter komen drie ploegen met 14 punten: NAC, MVV en VVV. 

Wrang

PEC Zwolle treft vrijdag dus Jong Ajax, Heracles neemt het uit op tegen Den Bosch en Eindhoven krijgt Dordrecht op bezoek. Wat de uitslagen dan ook zijn: de beslissing valt volgende week. Dan speelt PEC dus uit tegen datzelfde FC Dordrecht, Heracles ontvangt dan De Graafschap, terwijl FC Eindhoven afreist naar Den Haag voor de ontmoeting tegen ADO. Wrang detail: Na een KNVB straf zijn supporters van PEC Zwolle vrijdag 7 oktober niet welkom in Dordrecht. Een eventueel feestje kan dus niet ter plekke gevierd worden met de fans.

Programma vrijdag 30 september: PEC Zwolle - Jong Ajax, FC Den Bosch - Heracles Almelo, FC Eindhoven - FC Dordrecht, Almere City - Roda JC, MVV - Willem II en NAC - VVV.
Programma vrijdag 7 oktober: FC Dordrecht - PEC Zwolle, Heracles - De Graafschap, ADO Den Haag - FC Eindhoven, Roda JC - VVV, Jong AZ - NAC en TOP Oss - MVV.