SV Zwolle neemt het voortouw om te komen tot een 18+ competitie.
SV Zwolle neemt het voortouw om te komen tot een 18+ competitie. (Foto: archief De Swollenaer)

Wie doet er mee aan de 18+ voetbalcompetitie?

Sport

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - In Zwolle is bij de mannen 35+ voetbal populair, ook de 45+ competitie draait al jaren. Als het aan Jorik van Vilsteren van SV Zwolle ligt, komt daar ook een volwaardige 18+ competitie bij voor zeventallen.

Eigenlijk was de KNVB het dit seizoen al van plan. Een 7-tegen-7 competitie 18+ op de vrijdagavond. Het is er nog niet van gekomen. Van Vilsteren, na jarenlang speler inmiddels leider van de 35+ van SV Zwolle, ziet kansen voor het nieuwe competitiemodel. “We hebben bij ons een team van eind twintigers, dertigers die graag op de vrijdagavond in competitieverband willen voetballen. Er zijn alleen geen tegenstanders. Daarom willen we andere, het liefst Zwolse clubs hierbij oproepen of zij ook willen deelnemen aan zo’n toernooicompetitie.”
De bedoeling is eenmaal in de twee, drie weken samen de sportieve strijd aan te gaan. Een voorwaarde is wel dat spelers lid zijn van een vereniging. Behalve ouder dan 18 jaar, is er geen leeftijdsrestrictie. “De tendens is nu eenmaal dat er minder gevoetbald wordt in het weekend. Zeker op de zondag, terwijl de vrijdagavond steeds populairder wordt als speelavond. Ongedwongenheid, gezelligheid en het biertje na afloop staan centraal, we spelen dus ook zonder scheidsrechter. Hopelijk komt het in Zwolle van de grond, vandaar onze oproep.”
Interesse? Meld je aan bij Jorik van Vilsteren: j.vanvilsteren@outlook.com.

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42