Daan van Rooijen: "Het gaat goed met Rugbyclub Zwolle."
Daan van Rooijen: "Het gaat goed met Rugbyclub Zwolle." Foto: Pedro Sluiter

Rugbyclub Zwolle wint toch op Super Sunday

· leestijd 1 minuut Sport

(door Erik Riemens)

RUGBY - “Ik stuurde zondag een berichtje in de verenigingsapp. Vandaag hebben we de wedstrijden verloren, maar hebben we gewonnen als vereniging”, aldus Rugbyclub Zwolle voorzitter Daan van Rooijen. Hij spreekt dan ook van een geslaagde Super Sunday.

“Het komt niet zo vaak voor dat Heren 1 en 2 en Dames 1 tegelijkertijd thuisspelen. Dus als dat het geval is, dan maken we er een groot en gezellig evenement van. Het is toch een moment om publiek, sponsors en familie te laten zien wat je in huis hebt als rugbyclub”, aldus Van Rooijen, die sinds dit voorjaar voorzitter is van RC Zwolle.
Zelf rugbyen is er daardoor niet meer bij. “Ik heb dit seizoen een keertje meegedaan met het eerste. Ik vind dat je als voorzitter je tijd nodig hebt om die functie goed in te vullen, vandaar dat ik niet meer rugby.” Dat laat hij dus aan anderen of beter gezegd aan steeds meer rugby’ers over, want het gaat goed met RC Zwolle. “Hartstikke goed zelf. Met de heren spelen we eerste klasse, het een na hoogste niveau van Nederland en bijna alle jeugdteams draaien nu zelfstandig. Zowel de aantallen als het niveau gaat omhoog. Bij de dames spelen we samen met Havelte en Dwingeloo onder de naam Zwingeloo. Onlangs is een aantal speelsters geselecteerd voor Oranje onder 18 jaar.”
Natuurlijk zijn prestaties en ontwikkeling belangrijk bij Rugbyclub Zwolle. Maar sportiviteit, respect en spelplezier zijn dat ook. “Rugby is de ultieme teamsport. Een sport van de verbinding en het samen doen. Met zo’n Super Sunday krijg je ook de gelegenheid om elkaar eens te zien spelen en aan te moedigen. Die binding is bij ons heel sterk en het was dan ook mooi om te zien - ondanks dat het echt wel koud was - dat zondag zoveel ouders, partners en kinderen naar het rugbyveld gekomen waren.”

Knollenveld

Toch kijkt Van Rooijen ook vooruit. “We hebben nu zo’n 250 leden en groeien meer en meer uit ons jasje op sportpark De Marslanden. Ons veld wordt bijna dagelijks gebruikt. Als rugbyclub zijn we betrokken bij de discussie over de herziening van het sportpark en de velden. Tot die tijd gaan we gewoon door, want hoe het veld ook is: ook op een knollenveld rugbyen we.”