Nicole van de Vosse (midden) kijkt toe tegen Friso Sneek.
Nicole van de Vosse (midden) kijkt toe tegen Friso Sneek. Foto: Pedro Sluiter

VC Zwolle slaat zich door druk maandprogramma

· leestijd 1 minuut Sport

(door Erik Riemens)


VOLLEYBAL - Veel tijd om na te genieten of teleurgesteld te zijn, hebben de dames van VC Topvolleybal Zwolle niet. In de maand januari worden maar liefst zeven wedstrijden gespeeld. Morgen wacht het uitduel tegen Apollo 8 in Borne, waarna het eredivisieteam zondag, volgende week donderdag en zaterdag ook weer in actie komt. “Ik vind het eigenlijk wel lekker om al die wedstrijden te spelen”, aldus diagonaal speelster Nicole van de Vosse (18).

Afgelopen weekend liet de ploeg van trainer Eric Meijer zich anderhalf wedstrijd van haar beste kant zien. Vrijdag werd heel knap gewonnen van en in Sliedrecht (1-3). Het was de tweede keer dat de regerend landskampioen werd verslagen. Eind december werd het in Zwolle zelfs 3-0.

Neus

Een dag later, ook in Zwolle, deed VC Topvolleybal in de eerste twee sets bijna alles goed tegen Friso Sneek en kwam het met 2-0 voor. Daarna kantelde de partij en wist de Zwolse formatie dat niet meer om te buigen: 2-3 (25-23, 25-18, 15-25, 24-26 en 11-15). Naast de sportieve teleurstelling viel spelverdeelster Sanne Konijnenberg na een botsing met Susan Schut, uit met een gebroken neus.
“Tja hoe het kan dat we toch nog verliezen? We kunnen in ieder geval beter dan dit, ik denk dat we steeds slordiger werden”, aldus Van de Vosse. Ze is dit jaar nieuw bij VC Topvolleybal Zwolle. “Toen Team 22 (het nationale talententeam, ER) ophield te bestaan, waren de meeste clubs al voorzien. Gelukkig bood Zwolle mij een kans en dat bevalt goed. Ik heb het hier naar mijn zin.”
Van de Vosse, eerder actief bij Avior uit Deventer en Alterno uit Apeldoorn stond in de startopstelling. En het moet gezegd, Zwolle knalde werkelijk uit de startblokken en kwam in de eerste set met 8-1 voor. Sneek kwam vervolgens terug en bij 22-23 zelfs op voorsprong, maar zowel in die set als in de daaropvolgende, maakte diagonaal speelster Schut met haar service, veelal het verschil. In de vierde set ging het tot 19-22 lang tegen elkaar op en werd het na 24-24 uiteindelijk 24-26.

Kampioen

In de beslissende vijfde set kwam Zwolle op een 6-1 voorsprong, maar verloor het uiteindelijk toch met 11-15 en zo met 2-3. “Dat mag natuurlijk niet gebeuren, zeker als we de kampioenspoule willen halen. Dat moet mogelijk zijn. Ik denk dat in deze competitie de verschillen heel klein zijn en dat er nog veel mogelijk is. Wij hebben een team waarmee wij volgens mij kampioen kunnen worden, ook omdat we dit seizoen steeds beter zijn gaan spelen”, besloot Van de Vosse.

Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34