Marc van der Meulen: "We staan terecht waar we nu staan."
Marc van der Meulen: "We staan terecht waar we nu staan." Foto: Pedro Sluiter

Bij Berkum draait alles ‘in stilte’ om handhaving

· leestijd 1 minuut Sport

(door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - Voor Berkum gaat zaterdag de tweede seizoenshelft van start. AZSV uit Aalten komt dan naar Zwolle. Aanvoerder Marc van der Meulen kijkt bepaald niet tevreden terug op de eerste competitiefase. Berkum staat twaalfde, heeft vijftien punten uit vijftien duels en scoorde slechts zestien keer. “We staan terecht waar we staan. Ons doel is ons veilig spelen, verder moeten we geen praatjes hebben.”

Berkum weet nog vier ploegen onder zich in de vierde divisie. De nummers vijftien en zestien degraderen, de nummers dertien en veertien gaan de malle molen van de nacompetitie in. 

Goede hoop

Vooral de afgelopen resultaten in oefenwedstrijden én de andere speelwijze stemmen Van der Meulen (34) positief. “We wonnen met 7-1 van WHC, met 2-0 van Staphorst en afgelopen zaterdag met 4-3 van Heino. Dertien goals in drie wedstrijden, bijna net zoveel als in de hele eerste competitiehelft.”
Van der Meulen weet met zijn ervaring ook wel, dat het weinig zegt nu de competitie voor de deur staat. Hij heeft dan vooral goede hoop dat het wat meer aanvallende systeem Berkum het nodige succes oplevert. “We speelden eigenlijk altijd 4-3-3, maar zowel Chris (Marcs broer, ER) als Johnson Bacuna zijn lang geblesseerd geweest en dat waren onze enige buitenspelers. We spelen nu meer met wingbacks, hoog druk zetten en met meer energie.”
Broer Chris was ruim een half jaar uitgeschakeld door een enkel- en kuitbeenbreuk en maakte 8 oktober zijn rentree in Steenwijk tegen concurrent ‘d Olde Veste. Hij scoorde prompt de winnende goal, maar het wrange toeval was dat Marc in diezelfde ontmoeting na een botsing ook een nare blessure opliep. “Ik brak een rib, die zich in mijn long boorde. Daardoor liep ik een klaplong op en dat was ook de reden dat ik vijf dagen in het ziekenhuis moest blijven. Normaal zou ik er drie maanden uitliggen, maar na acht weken kon ik weer wat gaan doen, want de testen waren allemaal in orde. Nu voel ik mij fit en goed, al besef ik wel dat een verkeerd knietje mij terug bij af kan brengen.”

Volwaardige selectie

Als het aan de aanvoerder ligt, speelt hij ook komend seizoen bij Berkum. Dat kan niet worden gezegd van Chris, die het op 38-jarige leeftijd straks wel mooi vindt en bijna zeker stopt. “Een voorwaarde is wel dat we volgend seizoen een volwaardige selectie hebben. Voor nu hoop ik dat we ons veilig spelen en natuurlijk dat ik nog zoveel mogelijk wedstrijden met Chris kan spelen, want daar is het dit seizoen nog niet echt van gekomen.”