De aanwezigen vrijdagmiddag tijdens de kick-off bijenkomst.
De aanwezigen vrijdagmiddag tijdens de kick-off bijenkomst. Foto: Eigen foto

Ondernemende sportaanbieder willen samen meer Zwollenaren aan sporten krijgen

Sport

SPORT - Sport voor alle Zwollenaren mogelijk maken. Dit stond afgelopen vrijdag centraal tijdens de kick-off bijeenkomst voor ondernemende sportaanbieders in Zwolle. Deze bijeenkomst vond plaats bij vechsportschool Tabonon in Zwolle. Het initiatief hiervoor kwam van Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS), Tabonon en SportService Zwolle. 

De bijeenkomst had als doel om ondernemende sportaanbieders in Zwolle te informeren en inspireren over het Sportakkoord, ze bij elkaar te brengen en te verbinden. Maar ook om samen sterker te staan en aan te sluiten bij lokale projecten om meer mensen aan het sporten te krijgen. Ondernemers worden namelijk steeds belangrijker voor het lokale sportbeleid. 

Genoten

Sportondernemer Hanieh van Vilsteren, eigenaar van Tabonon, is een van de trekkers van deze nieuwe Zwolse samenwerking en enthousiast over de bijeenkomst: ‘’Als sportondernemers staan we sterker als we samenwerken en verbinding maken. Door ondernemers aan te sluiten bij lokale projecten en samen te werken, kunnen we meer maatschappelijke projecten aangaan. Ik heb ervan genoten om veel sportondernemers te ontmoeten. Ik kijk er naar uit om samen te werken aan een betere sportwereld.”  

De bijeenkomst was volgens de aanwezigen een veelbelovende start voor een sterk netwerk van ondernemende sportaanbieders in Zwolle. Daarnaast werd  bekendgemaakt dat op voorspraak van POS, Tabonon in Zwolle als eerste stad in Nederland, een pilot gaat opzetten.

Aansluiten

Tijdens de eerste bijeenkomst waren de aangesloten ondernemers van POS en de bij de organisatie bekende sportondernemers uitgenodigd. De volgende bijeenkomst vindt binnenkort plaats, waarbij alle sportondernemers welkom zijn. Wie aan wil sluiten bij dit netwerk, kan zich melden bij Lieve Kramer van Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) via de mail lieve@ondernemendesportaanbieders.nl.