Vince van den Anker
Vince van den Anker Foto: Henry Dijkman

Berkum in streekderby tegen Heino

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Nadat alle duels in de 4e Divisie D vorige week werden afgelast speelt Berkum zaterdagavond, vanaf 19.00 uur (!), in de eerste wedstrijd na de winterstop uit bij Heino. Die streekgenoot heeft het vooralsnog behoorlijk moeilijk en zal ongetwijfeld flink van zich afbijten om de broodnodige punten binnen te halen.

“Heino is zeker op eigen terrein een lastige tegenstander, die gaan er wel op klappen”, verwacht Berkum-aanvaller Vince van den Anker. “Thuis wonnen we vrij gemakkelijk van ze, maar dit wordt een heel andere wedstrijd. Maar wij staan er heel positief in, ook omdat we in de winterstop een prima voorbereiding hebben gedraaid.”

Niet uit de verf 

Heino eindigde in de vorige jaargang redelijk stabiel in de middenmoot van de zondagse 4e Divisie, maar komt nu in de gecombineerde 4e Divisie D nog niet goed uit de verf. Het team van trainer Martijn de Vogel, die volgend seizoen wordt opgevolgd door WVF-coach Jacob Grooten, hield in de eerste periode maar twee ploegen onder zich en ook daarna bleef het kwakkelen. Begin december pakten de Sallanders in eigen huis nog een hoopgevende 2-2 remise tegen TVC ’28, maar in de laatste wedstrijd vóór de winterstop bewees Heino zichzelf een heel slechte dienst door met 2-0 te verliezen bij directe concurrent Be Quick 1887.

Berkum heeft het in de tweede periode overigens niet veel beter gedaan, want de Zwollenaren haalden uit de laatste vijf duels maar vijf punten. In de laatste wedstrijd vóór de winterse onderbreking verloor de ploeg van trainer Eduard Lindeboom op eigen terrein teleurstellend met 1-2 van MASV. De resultaten die Berkum in de winterstop liet zien gaven meer reden tot optimisme voor de Zwolse supporters.
Tegen derdedivisionist Staphorst werd met 1-1 gelijkgespeeld, waarbij Berkum pas kort voor tijd de winst liet glippen. Daarna wonnen de Zwollenaren verdiend met 3-1 van de sterke eersteklasser Batavia ’90.

Gevarenzone 

Berkum staat nu 10e in de 4e Divisie D maar de afstand tot de gevarenzone is niet bepaald groot, dus de punten zijn meer dan welkom voor de Zwollenaren. Dat geldt nog sterker voor Heino, dat als 15e nu zelfs op een rechtstreekse degradatieplaats bivakkeert. De Sallanders zullen bovendien revanche willen nemen voor de vrij kansloze 4-0 nederlaag die ze begin dit seizoen bij Berkum om de oren kregen.