Nick Kleen
Nick Kleen Foto: Henry Dijkman

Berkum ontvangt onberekenbaar Buitenpost

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag in eigen huis tegen Buitenpost dat dit seizoen, net als de thuisclub overigens, nogal grillig opereert en onverwachte nederlagen afwisselt met opzienbarende overwinningen. Berkum heeft heel wat goed te maken na het zwakke optreden van vorige week bij Heino, waar met veel geluk een punt werd weggehaald.

“Vorige week zijn we bij Heino véél te zwak begonnen. We moeten er nu echt vanaf minuut één staan als team”, beseft Berkum-aanvaller Nick Kleen. “We weten dat we goed kunnen spelen, dus we moeten 100 procent geven en strijd leveren.”

Buitenpost draait vooralsnog goed mee in de 4e Divisie D, maar wisselt zwakke fasen met verrassende prestaties af. Afgelopen zaterdag speelde Buitenpost thuis met 2-2 gelijk tegen DETO, dat zich de laatste tijd wat herstelt na een dramatische start. De Friezen mochten niet klagen dat ze een punt aan die wedstrijd overhielden. 

Minder te spreken 

Berkum-coach Eduard Lindeboom was vorige week na het duel bij Heino  veel minder te spreken over zijn equipe, en met reden. De Zwollenaren kregen daar in de eerste helft alle hoeken van het veld te zien en het was aan doelman Huib Veurink te danken dat de schade beperkt bleef tot een 1-0 achterstand. Na rust kwam Berkum er iets beter in, maar dat het vlak vóór tijd nog 1-1 werd door een goal van Vince van den Anker deed absoluut geen recht aan de veldverhoudingen.

Berkum heeft dus wel wat recht te zetten na die teleurstellende vertoning, maar weet dat Buitenpost lastig te bestrijden is. Eerder dit seizoen speelden de Zwollenaren met 1-1 gelijk tegen de Friezen, toen een snel opgelopen achterstand diep in de tweede helft werd weggepoetst door een goal van Kleen.

Blikveld

Buitenpost staat nu achtste in de 4e Divisie D, slechts één plek boven Berkum en met maar één punt meer. De thuisclub kan dus goede zaken doen met een overwinning, maar bij puntverlies doemt de gevarenzone in het blikveld van de Zwolse formatie op. De wedstrijd Berkum-Buitenpost op Sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.45 uur.

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 17 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.