Lars Miedema haalt uit tegen DETO..
Lars Miedema haalt uit tegen DETO.. Foto: Pedro Sluiter

Voor Berkum is het nu aanklampen of afhaken

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Terwijl sommige amateurclubs deze periode door carnaval, weersomstandigheden of vakantie, amper in actie komen, dendert de Berkumtrein maar door. Zaterdag tegen VVOG tikt de ploeg van trainer Eduard Lindeboom de twintigste competitiewedstrijd aan van het seizoen, terwijl er vorige week ook nog werd gebekerd. “Juist tegen VVOG hebben we wat goed te maken.”

(door Erik Riemens)

Vorige week dinsdag verloor bekertitelhouder Berkum in eigen huis met 1-2 van competitiegenoot DETO. “Natuurlijk wilden we weer de beker winnen, al moet je ook een beetje geluk hebben met de loting. We verloren terecht, want DETO heeft een goede ploeg, alleen we zaten er als staf ook wat dubbel in. Het geeft ons wel wat vrijheid richting de competitie.”
“We zijn nu toe - uitgezonderd Jorben Nieuwenhuis - redelijk gevrijwaard gebleven van langdurige blessures en ook schorsingen hebben nog geen rol gespeeld. Een of twee spelers missen lukt nog wel, nu maar hopen dat dat zo blijft.”
Door de 0-1 zege zaterdag in Lichtenvoorde tegen Longa’30, staat Berkum plotsklaps zesde met 27 punten uit 19 wedstrijden en 23 goals voor en 21 tegen. Qua aantal tegentreffers doet alleen Scherpenzeel het beter. Bovendien werd dit jaar in de vierde divisie nog niet verloren. “Langzamerhand wordt erop de ranglijst wel wat meer duidelijk. Of we veilig zijn? Nee dat nog niet, we hebben echt nog wel vijf, zes punten nodig. Maar wat je ook niet wilt, is in de grote grijze middenmoot terechtkomen, al heb ik dat uiteindelijk toch liever dan billenknijpen richting de zomer.”

Ketser

“We hebben dit seizoen nog maar vier keer verloren. Wel hebben we al negen keer gelijkgespeeld. Tegelijkertijd hebben we enorme moeite om het net te vinden”, zo analyseert Lindeboom verder. “Chris van der Meulen en Johnsen Bacuna waren vorig seizoen samen goed voor 27 goals. Dat zegt denk ik wel genoeg. Uitzondering was de 4-0 zege in de eerste thuiscompetitiewedstrijd tegen Heino, maar verder zie je kleine zeges. We zijn zeker een ploeg die speelt om te winnen en we leggen niet de nadruk om doelpunten te voorkomen.”
“En we hebben een ketser gehad, uit tegen VVOG toen we met 6-1 verloren. Ze staan vierde, maar zijn nu bezig aan een matige sessie. Ik vind dat wij een team hebben dat van iedereen kan winnen, maar niet van iedereen hoeft te verliezen. Als wij nog wat willen, dan moeten we ze zaterdag verslaan en vergis je niet hè. Winnen doet heel veel met een ploeg hè. Dat geeft zoveel zelfvertrouwen.”

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 23 uur geleden