Joppe Hakstege was (bijna) niet te stoppen tegen FC Ulu Spor.
Joppe Hakstege was (bijna) niet te stoppen tegen FC Ulu Spor. Foto: Pedro Sluiter

In huize Hakstege draait het allemaal om doelpunten maken

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscorers Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 20 Joppe Hakstege (17) van CSV’28.

(door Erik Riemens)

Zaterdag eindigde de derby tegen FC Ulu Spor in 2-2 met nogal een hectische slotfase. Hoe kijk je erop terug?

“Zelf hebben we voetballend niet ons beste spel laten zien. We kregen al vroeg een goal tegen, een beetje uit het niets. Gelukkig maakten we daarna snel de 1-1. In de tweede helft vond ik ons de bovenliggende partij en wilden we de noodzakelijke drie punten forceren. Na de 1-2 missen zij een penalty en scoren wij de 2-2 uit een counter. Fantastisch, al hebben we onszelf niet beloond. Hadden we gewonnen, dan hadden we echt mee kunnen doen om de bovenste plekken.”

Jij en je tweelingbroer Diek zijn ‘nieuw’ in de selectie. Wat is het verhaal?

“We zaten in de 19-1, maar we hadden eigenlijk te weinig spelers. De keuze was toen of we blijven doorgaan en proberen er elke week spelers bij te krijgen of we gaan splitsen. Na een stemronde is voor dat laatste gekozen. Uiteindelijk zijn vijf jongens in de winterstop overgegaan naar de eerste selectie, onder wie dus Diek, hij is een half uurtje ouder dan ik.”

En hoe gaat het tot nu toe?

“Het was eerst wel even wennen, want fysiek is het echt wel anders, ondanks dat ik bijna twee meter ben. Ik moet de duels juist wat vermijden. Tegen SEH scoorde ik de 4-0 en in en tegen Lelystad had ik een basisplaats en maakte ik beide goals en wonnen we met 0-2. Ik ben een doelgerichte spits. In de 19-1 was ik meer het aanspeelpunt, nu kom ik iets minder aan de bal en moet ik voorin meters maken en de aanval ondersteunen. Ik merk wel dat het mij lukt om steeds beter mee te draaien in het team.”

Wat gaat jou of jullie de toekomst brengen?

“Ik voetbal mijn hele leven lang al bij CSV’28 en Diek en ik zaten altijd in hetzelfde team. Wat ik in de toekomst ga doen of wil, weet ik nog niet. Het voetballen moet allemaal wel te combineren zijn met school. Wat ik belangrijk vind, is dat ik lekker kan sporten en plezier heb.”

Tot slot, de Salverda Topscorers Trofee. Bekend in huize Hakstege?

“Ik heb er weleens van gehoord. Diek staat na zijn twee treffers van zaterdag nu op vier doelpunten en ik op drie. Dat is thuis echt wel een strijd hoor, ha, ha.”