Bo van Egmond gaat er met de bal vandoor tegen Telstar. Inske Weiman kijkt toe.
Bo van Egmond gaat er met de bal vandoor tegen Telstar. Inske Weiman kijkt toe. Foto: Hans Smit

Bo van Egmond legt haarzelf geen druk meer op

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE - Hoewel de mannen van PEC Zwolle een weekje vrijaf hadden, werd er zaterdag toch gevoetbald in het stadion. PEC Zwolle Vrouwen versloeg Telstar 2-0. Als doelpuntenmaakster schalde de naam van Bo van Egmond niet over de tribunes, maar toch was ze tevreden met de teamprestatie en ook met de huidige zesde plek. “We zijn bezig aan een goed seizoen.”

(door Erik Riemens)

Eigenlijk is het ook wel het seizoen van de pas 17-jarige aanvalster. Ze schoot in de competitie uit de startblokken door zes keer te scoren in elf wedstrijden. Daarna droogde de productie op en staat ze in haar debuutjaar nu op acht doelpunten in twintig duels. Woensdag 1 mei is het FC Utrecht-PEC Zwolle en op zaterdag 11 mei sluit PEC de competitie af in het stadion tegen Fortuna Sittard.

Dipje

“Over het begin had ik inderdaad niks te klagen. Daarna heb ik een dipje gehad. Dat had misschien te maken met dat tegenstanders wat meer op mij gingen letten, maar vooral omdat ik mezelf druk op ging leggen dat ik moest scoren. Dat moet ik niet doen. Ik ben blij met mijn acht treffers, maar vooral met de teamprestatie, want dankzij het team kan ik scoren”, aldus de linksbuiten die ook komend seizoen onder contract staat in Zwolle.
“Onze eerste seizoenshelft was echt goed, daarna ging het wat minder, nu weer wat beter. Dat kwam niet zozeer door blessures, we zijn als team altijd hard blijven werken.” Dat hard werken uiteindelijk lonend is, bleek zaterdag ook tegen laagvlieger Telstar. Zoë Zuidberg was binnen vijf minuten al succesvol en scoorde de 1-0. PEC bleef vervolgens kansen creëren en missen. In de tweede helft had PEC ook niet veel te duchten van Telstar en was het uiteindelijk Sophie van Vugt - ze tekende onlangs haar eerste contract bij de PEC Vrouwen - die de 2-0 maakte.

Examen

Van Egmond vond zelf ook dat ze had moet scoren, iets dat ze voor Oranje Onder19 regelmatig doet. Zo trof ze onlangs in het kwalificatietoernooi twee keer doel tegen Polen. Daardoor acteert Oranje deze zomer op het EK in Litouwen of mogelijk wacht haar het WK Onder 20 in augustus in Columbia. “Ik hoop dat ik mee mag”, klinkt het bescheiden. “Maar eerst moet ik mijn vwo-6 examen doen.”