Aanmelden voor Dag van de Mantelzorg 2011

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Zwolse mantelzorgers worden opgeroepen zich aan te melden voor de Dag van de Mantelzorg op donderdag 10 november. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief. Daarom worden voor Zwolse mantelzorgers ontspannende activiteiten georganiseerd en wordt informatie gegeven over ondersteuningsmogelijkheden. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 28 oktober.

Er is een uitgebreid programma samengesteld bij Equipe Meetings & Events in het Zwolle-stadion. In Zwolle wordt jaarlijks op of rond de Dag van de Mantelzorg een uitstapje voor mantelzorgers georganiseerd. Dit jaar vormen de activiteiten op 10 november bovendien de afsluiting van een jaar lang extra aandacht voor mantelzorg vanuit de gemeente Zwolle. Zwolle wil samen met andere organisaties met extra communicatie en bijeenkomsten over dit onderwerp meer erkenning en herkenning voor mantelzorg creren. Dit jaar wordt extra stilgestaan bij de overbelasting die veel mantelzorgers ervaren. Daarom verzorgt het Thomashuis lotgenotencontact en zijn er workshops als `Een kennismaking met mindfullness, leven in het hier en nu´, `Een atmosferische behandeling met etherische oli´ en `Een verhaal over jezelf tekenen´. Ook is er een informatiemarkt met extra aandacht voor ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers. Die ondersteuning is er in allerlei varianten en is erop gericht de mantelzorger te ontlasten, zodat hij of zij het zorgen voor de ander langer volhoudt. Daarnaast zijn er workshops en activiteiten als Bollywooddansen, keramiek schilderen, papier maken en smartlappen zingen. Bovendien is er een stamppotbuffet.

Voor kinderen en jongeren wordt een apart programma verzorgd. De kinderen (8 tot en met 12 jaar) genieten in de middag van een circusactiviteit. De jongeren (12 tot en met 18 jaar) kunnen in de avond kiezen tussen zelf als circusartiest aan de gang gaan en een rondleiding bij FC Zwolle. Het uitstapje voor mantelzorgers is kosteloos. Aanmelden kan door te bellen met Steunpunt Informele Zorg, (038) 422 52 00 of via het online formulier op www.informelezorgzwolle.nl.

Mantelzorgers zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, familielid, vriend of kennis. Mantelzorgers zijn geen professionele zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met de hulpbehoevende. De landelijke Dag van de Mantelzorg wordt sinds de jaren negentig jaarlijks georganiseerd en heeft als doel mantelzorgers in het zonnetje te zetten en bij te dragen aan de her- en erkenning van mantelzorg. In Zwolle is de organisatie in handen van Steunpunt Informele Zorg, de gemeente Zwolle, Mantelzorgadviesraad, MEE IJsseloevers, Dimence, De Vogellanden, Driezorg, Zorgcombinatie Zwolle, Frion, Zorgspectrum ´t Zand, Woonzorgconcern IJsselheem en Podium van Kerken.

Afbeelding
Koorbazen knalt zeven keer in uitverkochte Axxor Fabriekshal Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Armin Spijkerman beste juniorenschutter van Nederland Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Omgeving Bastionstraat in Stadshagen afgezet door politie: onderzoek naar mogelijk zedenmisdrijf Algemeen 16 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.