Afbeelding

Thús voor senioren neemt woonzorgen uit handen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Linda Meijer is sinds een jaar actief met Thús voor senioren, waarbij ze senioren adviseert en begeleidt bij het zelf invulling geven aan hun thuis.


“Een verhuizing is voor veel senioren een hele opgave”, weet toegepast gerontoloog Meijer. “Allereerst oriënteren we ons of een verhuizing wel meerwaarde heeft. Is het antwoord positief, dan komen vragen aan bod als: hoe organiseer je een verhuizing en welke diensten zijn er allemaal beschikbaar?
Ik help mensen graag in een vroeg stadium. Dan hebben ze nog een eigen keuze waar ze naartoe gaan. Verder help ik de mensen ook als ze er al wonen. Bijvoorbeeld om de weg te leren kennen en kennis te maken met de buren.”

Meijer ziet zichzelf als een verlengde arm, waarbij de persoon waarvoor ze werkt altijd aan het roer blijft staan. “Onafhankelijk van op welke plek je zit, gaat het erom dat je je thuis voelt. Het gaat dan ook onder meer om het vinden van een nieuwe huisarts of een geschikte plek waar je je hobby kan beoefenen.”


Meijer geeft onafhankelijk advies en kijkt zorgvuldig naar wat er bij de persoon past. “Soms werk ik ook in opdracht van de kinderen, maar dan vertel ik er altijd duidelijk bij dat de uiteindelijke beslissingen door de persoon zelf worden gemaakt.” Meijer maakt altijd eerst een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek. “Wederzijds vertrouwen is een vereiste. Als dat er is, maak ik een offerte op basis van een uurtarief.”
Met Thús voor senioren is ze actief in het gebied tussen Hardenberg, Meppel, Kampen en Heerde.

Thús voor senioren
Van Leeuwenhoeklaan 46
8024 DR Zwolle
06-391 33 494
www.thusvoorsenioren.nl