Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Toe aan een nieuwe look in je badkamer? We geven je 3 tips

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Je badkamer vernieuwen is een mooie gelegenheid om je dagelijkse routine frisse energie te geven. In deze blog geven we je 3 tips om zelfs de kleinste badkamers met het kleinste budget te veranderen en op te frissen, zonder een volledige verbouwing te hoeven ondergaan.

Luxe linnengoed wordt onderschat!

Handdoeken en douchegordijnen zijn twee dingen die, laten we hier eerlijk zijn, gemakkelijk onderschat worden.

Kies handdoeken met levendige motieven waar je altijd blij van wordt en die prachtig passen bij de rest van je badkamer in plaats van handdoeken in een algemene grijstint die je overal kunt vinden. Als je je badkamer een nieuwe look wilt geven, overweeg dan je effen witte douchegordijn te vervangen door een met een patroon dat je mooi vindt. Het hoeft niet duur te zijn!

Maak van je badkamer een luxe ruimte

De uitstraling van een luxe kuuroord kun je in de badkamer van je huis bereiken door je badkamer netjes op te ruimen en te rangschikken. Verwijder overbodige spullen uit je huis, zoals verouderde zeeppotjes, shampoos, of cosmetica waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken is. 

Stop alles wat niet nodig is weg in lades. Investeer in elegante badkamersets met zeepdispensers, zeepbakjes, bordjes, en bekers voor tandenborstels. Deze sets kun je eenvoudig online vinden. 

Deze sets kunnen gemaakt zijn van gekleurd glas, keramiek, en zelfs van acryl en glasvezel, dat bestand is tegen breken. Zo weet je zeker dat je een set kiest die goed past bij de rest van je badkamer. Plaats je nieuwe badkamersets in een aantrekkelijke manier en combineer ze met opgerolde handdoeken, een bloemenvaas, of een potplant. Ook een nieuwe douchebak uitzoeken helpt bij het updaten van je badkamer. Neem een paar geurkaarsen op in je badkamer voor aromatherapie en voor je het weet heb je een luxe badkamer ter beschikking!

Planten en bloemen aanschaffen voor meer sfeer in de badkamer

Planten kunnen letterlijk nieuw leven in een ruimte brengen. Je kunt overwegen een kamerplant toe te voegen om je badkamer een meer eigentijds en kleurrijk gevoel te geven. Ook kan het geen kwaad om planten in je woonkamer, slaapkamer of kantoorkamer te plaatsen.

Of je badkamer nu in de schaduw of in de directe zon ligt, de hoge vochtigheidsatmosfeer verschaft bepaalde planten de optimale omstandigheden die nodig zijn om te groeien. 

Welke kleur moet voor de badkamer gebruikt worden?

Wit is een klassieke kleurkeuze voor de inrichting van de badkamer, omdat het nooit uit de mode raakt. Het gebruik van koele witte kleuren en tinten zal resulteren in een uitstraling die helder en overzichtelijk én ruim is, terwijl het gebruik van gebroken witten een meestal donkere kamer met weinig natuurlijk licht zal opwarmen. Wil je een stijl die erg trendy is? Overweeg dan wit te combineren met een donkere accenttint zoals groen, zwart, of marineblauw.

Welke kleur kiezen de meeste mensen voor hun badmeubels?

Witte badmeubels blijven een van de populairste kleurkeuzes. Een wit badkamermeubel is een mooi en flexibel middelpunt dat bij de meeste interieurs past. Dit geldt ongeacht de inrichtingsstijl die je voor je huis kiest, of die nu modern of klassiek is.

Hoe moet ik mijn badkamer inrichten?

We zien in moderne badkamers een toename van het gebruik van LED verlichting in kleine badkamers, en van opvallende lampen en downlights. Ze kunnen de aandacht vestigen op architectonische details of decoratieve elementen. Je zou ook meer aandacht kunnen vestigen op zwevende kasten of lades als je op zoek bent naar een manier om op een ruimtelijke manier je badkamer in te richten. 

Het is aan te raden om er rustig voor te gaan zitten en de hele klus van begin tot eind uit te stippelen voor je aan de verbouwing van een badkamer begint. 

Maak een lijst van de elementen die je absoluut moet hebben, de elementen die leuk zouden zijn om te hebben, en de elementen die je niet nodig hebt. Voor je het weet heb jij een prachtige badkamer waar je elke dag met plezier bent!