Hans Smit

Be Quick ?28 verzuimt het af te maken tegen WVF

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Mark van der Vegt)
ZWOLLE - ?Potverdikke', is de gekuiste versie van de reactie van Be Quick-trainer Arnie Pot, die na afloop van WVF-Be Quick '28 (0-0) balend over het veld staart. De derde wedstrijd van het seizoen levert de derde remise op. Op een positieve noot als ?maar jullie creëren tenminste kansen', zit hij echt niet te wachten: ?Maar misschien moeten we die ook eens afmaken..?

Een balletje op de paal, net naast, een teentje tekort, een geschampte kopbal over, doelman Mike te Wiele die tot man van de wedstrijd wordt uitgeroepen. Het zit Be Quick'28 vandaag niet mee.

De stadsderby tegen WVF is vijf minuten onderweg als Bas Buimer twee kansen om zeep heeft geholpen. Nou ja, ?om zeep'. De spits schiet na de bal meteen na de aftrap voor het doel langs en ziet Te Wiele vijf minuten later zijn inzet pakken.

Die openingsfase blijkt symbolisch te zijn voor de wedstrijd. Thuisploeg WVF moet alle zeilen bijzetten om het bezoekende Be Quick van het scoren af te houden, in wat vooral na de pauze een zeer eenzijdige wedstrijd zal zijn. WVF stelt anderhalve kans tegenover een regenbui aan kansen en mogelijkheden voor Be Quick. Maar net als vorige week is efficiency ver te zoeken ? hoewel de remise toen als een ?overwinning' voelde, terwijl aan dit gelijkspel de smaak van een nederlaag kleeft.

Terwijl op de achtergrond Te Wiele op de foto gaat als uitblinker van de week, staat Be Quick-aanvoerder Frank Oosterhof stevig na te hijgen en vooral stevig te balen. ?Of het zorgen baart? Nou, zo ver wil ik niet gaan, maar ik ben er wel ziek van dat we deze wedstrijd, een derby, niet winnen. Zoveel kansen krijgen en dan niet scoren?We moeten ze gewoon gaan verzilveren, want met alleen gelijke spelen ga je er dit jaar niet in blijven. Aan de andere kant: we zijn promovendus en we mogen blij zijn dat we laten zien dat we meekunnen in deze klasse. Zo is het dan ook wel weer.?

De vloek van de ene trainer is een zucht van opluchting voor de andere trainer, Freddy Smit. Na de afgelaste openingswedstrijd en de nederlaag bij KHC (2-0) pakt hij met zijn ploeg het eerste punt van het seizoen. ?En van de nul afkomen is wel lekker?, aldus Smit. ?Al had ik liever drie punten gehad. Maar da's logisch. Gezien de tweede helft moeten we gewoon blij zijn. Voor rust liep het nog wel aardig en kregen we zelf ook wat mogelijkheden, maar na de pauze zie je de organisatie wegvallen en was Be Quick gewoon beter. Kijk, we hebben een tamelijk jonge ploeg; sommige jongens missen ritme; anderen zijn nog geblesseerd, dus er zit nog voldoende groei in, maar het kost gewoon een beetje tijd.?