Ambelt ziet zich genoodzaakt onderwijs over te dragen
Ambelt ziet zich genoodzaakt onderwijs over te dragen brugmedia.nl

Ambelt ziet zich genoodzaakt onderwijs over te dragen

Partnerbijdrages

ZWOLLE/APELDOORN ? De Ambelt ziet zich, als gevolg van een teruglopend leerlingenaantal, genoodzaakt leerlingen over te dragen naar lokale samenwerkingspartners.

De school voor speciaal onderwijs licht dat toe in een persbericht: ?Uiterlijk 1 augustus 2017 moeten alle leerlingen en expertise van de Ambelt overgedragen zijn naar lokale samenwerkingspartners. De leerlingenaantallen van de Ambelt lopen terug sinds de invoering van de Wet op het passend onderwijs in 2014. De regering vindt dat zoveel mogelijk leerlingen binnen het regulier onderwijs hun opleiding moeten krijgen. Uiteindelijk dreigen de vijftien Ambeltlocaties te klein te worden voor goed onderwijs, terwijl de expertise voor veel leerlingen hard nodig blijft. Het bestuur van de Ambelt presenteert een nieuwe koers om deze transitie zo goed mogelijk te laten verlopen in het belang van de leerlingen, ouders, medewerkers en partners.?

De strategische koers van de Ambelt bestaat uit twee richtingen. ?In Zwolle en Apeldoorn worden twee grote onderwijsexpertisecentra met een regionale functie ingericht. Op de andere locaties vindt een overdracht plaats met de partners op lokaal niveau. De Ambelt wil met de samenwerkingspartners een intentieovereenkomst aangaan die gericht is op de overdracht van leerlingen per 1 augustus 2017. Tot ten minste 1 augustus 2017 blijft de Ambelt onderwijs en ondersteuning van hoog niveau bieden.?