Sportimpuls bij het sportieve buurthuis Boxing Plaza gestart 

Partnerbijdrages

Het sportieve buurthuis ?Boxing Plaza' in de Zwolse wijk Holtenbroek zet zich de komende twee jaar in om meer jongeren aan het sporten te krijgen. Vanuit de regeling Sportimpuls stimuleert het ministerie van VWS de initiatieven.

De maatschappelijke ambitie van Boxing Plaza is om iedere jongere in de leeftijdscategorie 7-20  jaar de mogelijkheid te bieden om te kunnen sporten. Boxing Plaza wil er zijn voor kinderen die anders tussen wal en schip vallen, zodat ook zij een eerlijke kans krijgen op een eerlijk leven en niet beginnen met een achterstand.

Het sportieve buurthuis ? gevestigd in de sportschool Loekies Gym -  is open voor iedereen. Ze werkt niet met vaste lidmaatschappen, maar met een bijdrage per training. Iedere dag is er aanbod en jongeren kunnen vrijblijvend komen kijken. Het aanbod van Boxing Plaza is dankzij Sportimpuls uitgebreid met lessen dans, boksen en fitness. Ook ouders zijn welkom in het buurthuis.

De trainers van Boxing Plaza gaan de komende twee jaar lessen verzorgen op scholen. Geen standaardlessen, maar een speciale lessenreeks Respons genaamd. Op verschillende basisscholen worden Responslessen ?omgaan met pesten en groepsdruk' gegeven. Leerlingen krijgen na afloop van de lessen een strippenkaart om het buurthuis te bezoeken en ook daar tien gratis trainingen te volgen.

Het sportieve buurthuis is iedere dag geopend. Op www.boxingplaza.nl zijn alle lestijden van de verschillende sporten te vinden.