Aanvallende intenties PEC Zwolle leveren eindelijk thuisoverwinning op

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)ZWOLLE - Alles wijst erop dat PEC Zwolle gaat scoren in de tweede helft van de wedstrijd tegen concurrent NAC Breda. Veel druk naar voren, doelrijpe kansen en verwachtingsvol gezang van het thuispubliek waren in eerdere duels echter geen garantie op succes.Dat ondervond de promovendus dit seizoen al vaker dan het lief was. In tegenstelling tot eerdere duels gaan de kansen er dit keer echter wel in. En kan het feestje losbarsten. ?We zullen er vanavond wel een pilsje op drinken denk ik?, zegt ?supersub' Ronnie Reniers kort na de 2-0 zege, de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Reniers kwam na rust in de ploeg voor Joost Broerse, waarmee trainer Art Langeler zijn aanvallende intenties nog duidelijker maakt. Nadat Denni Avdic, Youness Mokhtar en Rochdi Achenteh al dichtbij zijn, breekt Reniers na 69 minuten spelen de ban. De aanvaller anticipeert goed op een voorzet van links, ziet NAC-verdediger Danny van den Weg over de bal heen gaan en passeert van dichtbij Jelle ten Rouwelaar met een eenvoudige schuiver. De bezoekers krijgen uit een spaarzame aanval nog wel de kans op 1-1 via invaller Mats Seuntjes, maar twee minuten later tikt Avdic op aangeven van invaller Mustafa Seymak de bevrijdende 2-0 tegen de touwen. Een negatief record voor PEC dreigde, want de ploeg was nog slechts één thuisnederlaag verwijderd van het record van Willem II, dat in 2009/2010 zeven thuisduels op rij verloor. Hoewel NAC in de beginfase de beste kansen krijgt, door gepruts bij PEC achterin, maakt de ploeg van interim-trainer Adri Bogers geen enkele aanspraak op een punt, laat staan de overwinning. Het is PEC dat aandringt, kansen creëert, en zichzelf ook eindelijk eens beloont. ?Het spelbeeld was zoals verwacht. Wij hadden de bal en moesten ze losspelen. De wissels pakten goed uit. Je probeert iets te forceren. Dat hebben we wel eerder gehad, maar toen viel die aan de andere kant. Eindelijk zijn we een keer beloond voor ons aanvallende spel. We nemen veel risico en het is fijn dat dit nu beloond is?, straalt Langeler.De vrouwen van PEC Zwolle beleefden een teleurstellende speelronde. De ploeg van Bert Zuurman kwam tegen FC Utrecht niet verder dan 2-2, waardoor het gat naar de nummer vier nu vier punten bedraagt, met nog vier wedstrijden te gaan. Vier wedstrijden in de eerste seizoenshelft wel te verstaan. De top vier van de eerste helft speelt na de winterstop met de top vier van België in de Beneligue A. Aangezien dat het doel is van PEC Zwolle, kwam de puntendeling tegen Utrecht als een onaangename verrassing. De vrouwen begonnen wel goed aan de partij en scoorden via Marianne van Brummelen en Jirre den Biesen, maar verzuimden in de eerste helft meer afstand te nemen. Utrecht kwam na de pauze op 2-2.Ronnie Reniers (rechts) viert zijn doelpunt met Bram van Polen. Foto: PhotoPress Images/Pedro Sluiter

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 17 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 22 uur geleden