Zwolse serie-inbreker moet drie jaar zitten

Partnerbijdrages

ZWOLLE / JPZ - De rechtbank in Zwolle heeft de 49-jarige A.G. Zwollenaar veroordeeld tot drie jaar cel. De man krijgt deze straf voor een serie van 26 woninginbraken die in een paar maanden tijd zijn gepleegd, in voornamelijk de wijken Aa landen en Zwolle Zuid.
Van een inbraak is de man vrijgesproken, en dat was net de inbraak met de grootste buit. Volgens de aangever is er in maart dit jaar 28.000 euro uit zijn nachtkastje gestolen. Het was ook de enige van de reeks die G. ontkende. Weliswaar bleek hij kort erna over opvallend veel geld te beschikken, maar de rechtbank oordeelde toch dat andere scenario´s dan dat de drugsverslaafde man erachter zit, niet uit te sluiten vallen. Technisch bewijs is er niet.
Ook bij een aantal van de andere inbraken lag er geen technisch bewijs, maar doordat G. tijdens een rondrit met de politie spontaan de huizen aanwees waar hij binnen was geweest, en er ook aangiften van lagen, zijn die zaken rond.


De manier van opereren was steeds hetzelfde: hij kwam binnen door te hengelen via openstaande bovenlichten of door openstaande dakramen. De buit bestond veelal uit mobiele telefoons, laptops en fotoapparatuur die hij verkocht aan een heler of een kringloopwinkel.

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 18 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 23 uur geleden