Afbeelding

Thomas a Kempis College wint scholencompetitie zaalvoetbal

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Het Thomas a Kempis College heeft de scholencompetitie zaalvoetbal voor het voortgezet onderwijs gewonnen. De competitie was een project, dat is opgezet vanuit de sportimpuls ‘zaalvoetbal in Zwolle’ van de WRZV zaalvoetbalvereniging in samenwerking met SportService Zwolle en de KNVB en is succesvol gebleken. Diverse scholen uit het voortgezet onderwijs deden mee aan de competitie.

De scholencompetitie is ontstaan uit een koppeling tussen het onderwijs, de sportvereniging, de sportbond (KNVB) en SportService Zwolle. Binnen deze competitie speelden de ploegen van Talentstad, Carolus Clusius college, Thomas a Kempis college en de Groene Welle in totaal zeven speelrondes. Zes speelrondes voor leerlingen (onderbouw eerstejaars en tweedejaars) en de laatste zevende speelronde voor leerkrachten. De scholen speelden in elke speelronde in toernooivorm tegen elkaar. In de competitie ontstond daardoor iedere keer weer een nieuwe tussenstand. De spanning bleef er tot het einde in.

Zowel leerlingen als leraren waren erg enthousiast. Onder de leerlingen moest zelfs geloot worden, omdat niet iedereen kon deelnemen. Veel leerkrachten wisten zich als begeleider van de teams te mengen in de strijd. Maar ook mochten zij zelf strijden op de zevende en laatste speeldag. Er speelden naast docenten lichamelijke opvoeding ook leraren van andere vakken mee en er kwam zelfs een directeur in actie.

Uiteindelijk wist het Thomas a Kempis College de kampioenstitel te bemachtigen. Talentstad eindigde als derde. Het Carolus Clusius College legde beslag op de derde plaats. De vierde plek was voor De Groene Welle.

Na dit grote succes komt er ook volgend schooljaar weer een VO-scholencompetitie zaalvoetbal. De wens is er om nog meer deelnemende scholen te enthousiasmeren om hun leerlingen, na schooltijd, extra sport aan te bieden. Een enthousiaste voorzitter, Freddy Eikelboom, van de WRZV zaalvoetbalvereniging: “Wat een succes, al die 12 tot en met 14-jarigen die kennis maakten met de WRZV hallen en zaalvoetbal. Ook de vrijwilligers van de vereniging hebben genoten en zullen zich graag weer inzetten volgend schooljaar.”

Ook Koen Tip van SportService Zwolle is zeer te spreken over deze competitie: “Het is geweldig dat we een samenwerking met het onderwijs tot stand hebben kunnen brengen, middels zaalvoetbal. Naast het inzetten van zaalvoetbal als doel om leerlingen hiermee bekend te laten raken, is het ook een mooi middel om samenwerkingen met en tussen voortgezet onderwijs scholen en de vereniging op gang te brengen en te continueren. Tevreden maken wij ons op voor een nieuw schooljaar.”

Scholen die meer willen weten over de competitie van volgend schooljaar, kunnen een mail sturen naar: k.tip@sportservicezwolle.nl

Afbeelding