Afbeelding

Extra informatiebijeenkomst Gymnasium Celeanum

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op woensdag 14 december 2016 houdt het Gymnasium Celeanum een extra informatiemiddag /-avond voor ouders/verzorgers van leerlingen van groep 8. De voorlichting is aan de Zoom 37 en wordt twee keer gehouden om iedereen de gelegenheid te geven te kunnen komen: van 16.00-17.00 uur en van 19.30-20.30 uur. Tijdens deze avond zullen leerlingen en docenten vertellen over het Celeanum en is er veel ruimte voor ouders om vragen te stellen over de school, zoals over de vakken, de sfeer of de begeleiding.

Het Celeanum is het enige zelfstandige gymnasium in Overijssel en heeft 850 leerlingen. De school is klein en overzichtelijk en iedereen kent elkaar. Leerlingen voelen zich snel thuis. En allemaal zeggen ze hetzelfde: “Ik kan hier eindelijk mezelf zijn.” Voor hoogbegaafde leerlingen zijn er extra voorzieningen met de Cnopiusplusklas.

In de onderbouw krijgen de leerlingen al bijzondere vakken, zoals Cambridge Engels, Chinees, filosofie en Technology & Design. Bij dit laatste vak krijgt creativiteit ruim baan. Zo leren de leerlingen ontwerpen en onderzoeken, programmeren, ze gaan aan de slag met robotica, ze leren film- en videobewerken en 3D-printen. Ondernemerschap staat bij het Celeanum hoog in het vaandel. In klas 3 starten ze daarom een eigen bedrijfje, dat in de bovenbouw voortgezet kan worden in het Econasium en VECON Business School. Een brede kijk op de wereld vindt het Celeanum belangrijk en daarom gaan de leerlingen in klas 3, 4 en 5 op uitwisseling naar scholen binnen en buiten Europa. Omdat het Celeanum een gymnasium is, krijgen de leerlingen Grieks en Latijn. Bijzonder is, dat het Celeanum als één van de weinige gymnasia Latijn als een levende taal onderwijst. Door middel van plaatjes, gebaren en spreken leren de docenten de leerlingen spelenderwijs Latijn.

Naast deze voorlichting voor ouders zijn er diverse andere data waarop de leerlingen van groep 8 en hun ouders een kijkje kunnen nemen in het Celeanum. Zo is op 18 januari om 14.00 uur een open lesmiddag aan de Zoom 37, op 25 januari ook aan de Zoom om 20.00 uur een informatieavond met workshops voor leerlingen en ouders. Op 28 januari 2017 is de Open Dag. Tijdens de Open Dag zijn de beide locaties open: Zoom 37 (10.00-14.00 uur) en Westerlaan 40 (09.30 - 13.30 uur).

Voor meer data: www.celeanum.nl/groep-8/. Het Celeanum is ook op Facebook (www.facebook.com/celeanum) en Twitter (@celeanum) te volgen. Meer informatie bij de conrector onderbouw Brenda Broekman: bbroekman@celeanum.nl, 038-4552820.

Website van het Celeanum: www.celeanum.nl

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 18 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 23 uur geleden