Afbeelding
Eigen foto

Basisschoolleerlingen ontvangen certificaten ‘Pluslessen Rekenen’

Algemeen

ZWOLLE - Jaël Heikamp en Jonathan Sprengers van basisschool de Klokbeker hebben een certificaat ontvangen omdat zij de reken-pluslessen op TalentStad Beroepscollege met goed gevolg hebben afgelegd.

De reken-pluslessen die TalentStad Beroepscollege heeft opgezet, zijn bedoeld voor leerlingen die op de basisschool in groep 7-8 zitten en een vmbo Basis/ Kader advies hebben gekregen en wel een stapje meer kunnen. Zij krijgen de lessen in praktijklokalen, zoals het bouw-, elektro- of kooklokaal. Tijdens de kooklessen krijgen ze bijvoorbeeld eerst van alles te horen over inhoudsmaten en hoe belangrijk die zijn voor de juiste hoeveelheden in een recept. Vervolgens gaan ze met de inhoudsmaten in de keuken aan de slag en mogen ze iets lekkers maken. “Door het rekenen op een leuke, begrijpelijke manier aan te bieden en in de praktijk uit te voeren, merken ze dat het belangrijk is om nauwkeurig te werken. En bovenal gaan ze het nog leuk vinden ook”, is de ervaring van Talentstad Beroepscollege.

Dit jaar hebben leerlingen van negen basisscholen meegedaan aan de Pluslessen Rekenen op TalentStad Beroepscollege. Sinds jaar en dag zijn er pluslessen voor de slimme vwo-leerlingen, maar niet voor vmbo-ers. “Het is heel goed om ook deze kinderen te laten ervaren dat zij ergens goed in zijn en dat er ook voor deze groep kinderen plus-lessen zijn”, vindt TalentStad Beroepscollege.

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 18 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 23 uur geleden