Afbeelding
PVC

De PVC keert (voorlopig)  niet meer terug bij RTVZOo

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Partij voor Cultuur keert dit seizoen niet meer terug bij het lokale RTVZOo. De partij maakte maandelijks radio voor de zender. In 2015 nog vanuit de studio bij Landstede. Presentatoren Martijn van Hese, Jeroen van Doornik en Marieke van Bolderen ontvingen gasten als Arie Slob, Ralph Keuning en een scala aan lokale politici over de actuele stand van de stad. Later, in 2016, maakte de partij radio-uitzendingen vanaf locaties in de binnenstad van Zwolle, steeds vanuit een andere kroeg met als hoogtepunt: het Grote Overijssels Uitslagenfeest in de Zwolse Theaters. (Voor de uitzendinghistorie klikt u hier). Het nieuwe seizoen begint weer. Dit maal presenteert de partij geen radio, maar “low-budget” PVC-TV. Low-buget, omdat PVC-TV zonder financiën gerealiseerd wordt.

Na de hommeles bij het bestuur en eindredactie van RTVZOo vindt de partij dat ze niet meer op hun plek zijn bij de lokale zender. Partijleider Martijn van Hese: “We hebben altijd een goed contact met de eindredactie gehad, die is nu gewipt door het bestuur. Wij kennen het bestuur niet. RTVZOo moet eerst z’n zaakjes maar op orde hebben voor wij weer met ze in zee gaan. Het was leuk samenwerken. Hoewel er naar ons gevoel altijd maar een luisteraar of drie via FM luisterde hadden we een groot bereik via internet. Ik denk dat we dat zelf ook wel kunnen. Ook keert Marieke niet terug dit seizoen, ze heeft in goed overleg besloten te stoppen.”

De PVC heeft haar intrek genomen in het pand van Ronald A. Westerhuis die de plek ter beschikking stelt. De PVC plaatste eergisteren een aankondiging op hun kersverse Youtube-Kanaal. Presentatoren Van Hese & Van Doornik roepen de Zwollenaren op suggesties te doen aangaande de onderwerpen en gasten.