Afbeelding

Gerard Kornet geeft lezing in de Heerensociëteit

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Vereniging De Buitensociëteit heeft voor donderdagavond 15 maart voor belangstellenden een lezing georganiseerd met als onderwerp ‘Een spraakmakend en spraakzaam beroep’.

De lezing wordt gegeven door advocaat Gerard Kornet. Tijdens zijn lezing gaat hij in vogelvlucht door ons rechtssysteem en de positie van de advocaat daarin. Hij hoopt in no time van zijn papier/presentatie los te komen door prikkelende vragen en opmerkingen vanuit het publiek, waarbij (licht) advieswerk niet wordt geschuwd. De bijeenkomst is in het sociëteitsgebouw aan de Stationsweg 44. De toegang is gratis. Aanmelden moet via info@debuitensocieteit.nl. De inloop is vanaf 20.00 uur. Aanvang van de lezing is 20.30 uur.

Gerard Kornet was directeur/mede-eigenaar van CKV Advocaten bv (voorheen Claassen Kornet en Voors Advocaten), maar heeft per 2017 zijn directiefunctie neergelegd. Hij voert nu zelfstandig praktijk binnen hetzelfde kantoorgebouw. CKV is een middelgroot advocatenkantoor in Zwolle met een regionale cliëntenkring. Vanuit dit kantoor staan in totaal tien gespecialiseerde advocaten ondernemers en particulieren bij op vrijwel ieder rechtsgebied.

Kornet houdt zich bezig met de algemene praktijk, maar met accenten op strafrecht, arbeidsrecht, incasso’s, en letselschade. Als nevenfuncties is hij onder meer aanklager tuchtrechtspraak (geweest) bij de tennisbond (KNLTB), lid van de Toetsing Advies Commissie Gerechtelijke Deskundigen Wapens en Munitie, lid van de Raad van Discipline ressort Arnhem-Leeuwarden, en voorzitter van de Klachtencommissie Deltion College, sectie personeel en studenten.

Het bestuur van de vereniging De Buitensociëteit organiseert voor haar leden een breed scala aan activiteiten. Ook partners en introducés zijn hierbij vaak welkom. Door deze uitnodiging hoopt het bestuur ook niet-leden te interesseren voor een eventueel lidmaatschap. Hierbij wordt vooral aan de doelgroep vijftig- tot zestigjarigen gedacht. Alles over de Heerensociëteit, zoals missie en mogelijkheden, is terug te vinden op de site www.debuitenscocieteit.nl of Faebook.com/debuitensocieteit.

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 17 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 23 uur geleden