Afbeelding
Erik-Jan Berends

Workshop Verhalenboot ‘Stem als instrument van de verteller’

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNNENSTAD – De Verhalenboot heeft voor zaterdag 7 april van 10.00 tot 17.00 uur de workshop ‘Stem als instrument van de verteller’ georganiseerd.

Het gaat in de workshop om het ontdekken van authentieke mogelijkheden van je stem. Een tweede invalshoek bestaat uit het uitbreiden van je stemrepertoire op een gezonde manier. Lichaamshouding en adem spelen hier een hoofdrol. Hoe kun je op een natuurlijke manier werken aan onderhoud en uitbreiding van je stemrepertoire?

“Het vertellen van verhalen is in de veranderende wereld waarin we leven actueler dan ooit”, volgens de Verhalenboot. “Labeltjes van theezakjes nodigen ons met een korte vraag uit om elkaar vaker een verhaal te vertellen. Van een leerkracht, manager, predikant, politicus of marketeer wordt verwacht dat ze hun boodschap verhelderen met een verhaal. Managers met visie delen persoonlijke verhalen met hun medewerkers om ze te inspireren en mee te nemen in een nieuwe kijk op hun werk en de samenleving. En de machtigste man op aarde is president geworden omdat hij tijdens de verkiezingscampagne onware of minder ware verhalen vertelde aan de kiezers. Al die verhalen komen tot leven dankzij de verbeelding van de verteller. De stem is hierbij een belangrijk instrument. In het dagelijkse leven gebruiken we echter maar een heel beperkt deel van onze stem.”

De workshop richt zich op leerkrachten, bibliothecarissen, welzijnswerkers, theologen, sprekers, grootouders, verhalenvertellers en andere liefhebbers van verhalen. Enige ervaring met het vertellen van (korte) verhalen is gewenst. De workshop wordt verzorgd door de Vertelacademie, de vaste partner van De Verhalenboot als het gaat om scholing van vertellers.

Inschrijven is mogelijk via www.vertelacademie.nl .

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 17 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 22 uur geleden