Afbeelding

Thuiswedstrijd voor jeugdteam frisbeevereniging Blue Fingers

Sport

ZWOLLE - De jeugd van frisbeevereniging Bluefingers speelt op zondag 2 december haar tweede competitiewedstrijd in de U14-categorie. Plaats van handeling is sporthal ‘t Anker.

Teams uit Groningen, Assen, Enschede, Haarlem en Arnhem komen dan op bezoek. Tijdens de eerste competitiedag werd het Zwolse team knap tweede van hun groep.

Sinds 2016 heeft de Bluefingers een jeugdafdeling met inmiddels elf fanatieke spelers in de U14- en de U11-categorie. Zij spelen regelmatig wedstrijden en trainen uiteraard elke week met elkaar. Wie niet bekend is met de sport: ultimate frisbee is een snelle, dynamische teamsport welke gemengd wordt gespeeld. De jeugd speelt in teams van vier. Het is de bedoeling om de frisbee in de eindzone van de tegenstander te vangen, dan is er een punt gescoord. Lopen met de frisbee is niet toegestaan, net als lichamelijk contact.

Ultimate frisbee is het ultieme voorbeeld van fairplay, er is namelijk geen scheidsrechter en de spelers zijn daarmee zelf verantwoordelijk voor een goed spelverloop. Dit geldt zowel voor de jeugd als voor de volwassenen op alle niveau’s. Wedstrijden kenmerken zich dan ook door een goede sfeer, plezier en sportiviteit.

Benieuwd geworden naar deze sport? Iedereen is van harte welkom om de kinderen aan te moedigen bij hun wedstrijden. De Bluefingers spelen om 10:10 uur, 11:50 uur, 13:30 uur, 14:45 uur en 15:35 uur. Daarnaast zijn er genoeg frisbeeërs aanwezig om uit te leggen hoe het spel in elkaar zit.