Afbeelding

Klarinetensemble Mpingo Zwolle weer van start

Cultuur

ZWOLLE – Klarinetensemble Mpingo Zwolle - ook wel bekend als het Mpingo Clarinet Choir – gaat vanaf 2 september weer van start. Iedere woensdagochtend repeteert het ensemble van 10.30 tot 11.30 uur in verenigingsgebouw De Bazuin aan de Jupiterstraat 8A, onder leiding van dirigent Martin van Zanten. Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Mpingo werd opgericht in 1994 als klarinetensemble van Kunstencentrum Muzerie in Zwolle. Het orkest dankt haar naam aan de Mpingo boom in Afrika. Van deze boom wordt de klarinet gemaakt. In haar 25-jarig bestaan heeft het orkest veel optredens in binnen- en buitenland op haar naam staan en bracht het drie CD’s uit. Ook maakte Mpingo tournees door Engeland, Frankrijk en Tsjechië.

Van polka tot pop

Na de beëindiging van de activiteiten van Kunstencentrum Muzerie in Zwolle, werd de Stichting Mpingo opgericht. Met ingang van 1 januari 2020 is klarinetensemble Mpingo onderdeel van Quintus Kampen en heeft het ook een Kamper tak. Het orkest bestaat uit 23 volwassenen leden, waaronder veel bes-klarinettisten maar ook es-, alt-, bas- en contrabasklarinetten. Het repertoire is heel divers, van barok tot rock en van polka tot pop. De muziek is laagdrempelig en geschikt voor klarinettisten op (ongeveer) A-niveau. Een keer vrijblijvend meespelen of een repetitie bijwonen? Dat kan! Neem contact op met Martin van Zanten via info@quintuskampen.nl of tel. 038-3371200.

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 18 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 23 uur geleden