Afbeelding
Pedro Sluiter

Nieuwe fietsenstalling gaat begin december open

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Erik-Jan Berends)

ZWOLLE - Ondanks alle corona-perikelen is er zowel boven- als ondergronds flink doorgewerkt aan de nieuwe fietsenstalling op het Stationsplein. "We koersen er nog steeds op de stalling begin december te openen", vertelt omgevingsmanager Leontien Benders.

Nu de hele ruwbouw klaar is, wordt volop in de stalling gewerkt aan de afwerking. "De definitieve vorm wordt nu steeds herkenbaarder", stelt Benders tevreden vast. "Het zijn de installaties voor licht, lucht en elektra en de laatste puntjes waaraan nu wordt gewerkt. De plafonds zijn geschilderd, de roltrappen geplaatst en er is een kunstwerk in de maak." De nieuwe stalling biedt plaats aan zo'n 5.500 fietsen. Bezoekers komen via een ingang met 'luie treden' binnen, waarbij een band het meenemen van de fiets vergemakkelijkt. Binnen staan onder- en bovenstallingen waarin de tweewielers kunnen worden geplaatst. De fietsen uit de al bestaande stalling gaan allemaal naar de nieuwe, bevestigt Benders. "Daarover worden de eigenaren tijdig geïnformeerd. Zo ook alle mensen die hun fietsen in de openbare ruimte rond het station hebben staan. Die moeten allemaal weg. Doel is dat buiten geen fietsen meer staan." De ondergrondse fietsenstalling maakt deel uit van de aanpak van het hele stationsgebied. Benders verwacht dat het tot medio 2021 duurt voordat de hele inrichting van het terrein en de Stationsweg is afgerond. Tot die tijd blijft het Stationsplein afgesloten voor auto's.

De opening van de fietsenstalling zal volgens haar niet onopgemerkt voorbijgaan, maar ze hoopt dat medio volgend jaar een feestelijke opening mogelijk is.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding