Afbeelding
Foto: Arnold Reyneveld

Maand van de Mantelzorg in Zwolle staat bol van activiteiten, attenties en inspiratie

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De landelijke Dag van de Mantelzorg komt er weer aan: woensdag 10 november. In Zwolle wonen veel mensen die zorgen voor een naaste. ZwolleDoet! zet hen héél november in het zonnetje en roept deze maand dan ook uit tot de Maand van de Mantelzorg. 

Ruim vier weken lang kunnen mantelzorgers, jong en oud(er), meedoen aan activiteiten of een attentie naar keuze ophalen ter waardering van hun inzet. Ook kunnen ze een informatieve, inspirerende sessie volgen. Mantelzorgers kunnen zich sinds maandag 4 oktober aanmelden.

Aanbod
Activiteiten en attenties die nog beschikbaar zijn, zijn bijvoorbeeld: een bezoek aan Museum de Fundatie, een yogales bij YogaYou, online stoelyoga, een avondje Hedon, een lunch in het PEC Zwolle-stadion, een audiotour door Zwolle en een stadswandeling. Daarnaast zijn er nog diverse inspirerende en informatieve activiteiten, die mantelzorgers óók kunnen kiezen. Webinars over rouw en verlies bijvoorbeeld, of over slapen of over balans tussen jezelf en je mantelzorgtaken. Het complete aanbod staat op www.zwolledoet.nl/maand-mantelzorg.

Zorgen

Mantelzorgers zorgen vrijwillig voor iemand die hen lief is, zoals hun partner of kind, vader of moeder, vriend of vriendin, kennis of buur. “Dit doen ze vaak lange tijd en erg intensief”, vertelt Jeanine de Vos, mantelzorgconsulent bij Steunpunt Mantelzorg van ZwolleDoet! “Ze helpen hun naaste met de persoonlijke verzorging, bijvoorbeeld. Of ze halen de boodschappen, koken eten en doen het huishouden. Het zorgen voor, maar ook het zorgen maken om de ander, vraagt energie. Wij helpen mantelzorgers om ook goed voor zichzelf te zorgen, om hun accu weer op te laden. Dat doen we het hele jaar door en in de Maand van de Mantelzorg extra.”

Programma

Mantelzorgers kunnen dit jaar een activiteit of cadeau kiezen én een informatieve sessie volgen. Alleen een activiteit/cadeau of alleen een informatieve sessie kiezen, kan natuurlijk ook. Dat mantelzorgers door het coronavirus niet in grote groepen bij elkaar kunnen komen, is hierbij geen probleem. ZwolleDoet! wist samen met Zwolse organisaties en bedrijven een divers, coronaproof programma neer te zetten, boordevol culturele, ontspannende en inspirerende activiteiten.

VVV-bon

De gemeente Zwolle waardeert het werk en de inzet van mantelzorgers enorm. Daarom kunnen mantelzorgers naast de Maand van de Mantelzorg het hele jaar door meedoen aan gratis activiteiten om bijvoorbeeld lotgenoten te ontmoeten. Ook kunnen ze de individuele mantelzorgwaardering aanvragen. Dit jaar is dit een VVV-bon en voor jonge mantelzorgers tot en met twaalf jaar een bioscoopbon. De individuele waardering kan tot 31 december 2021 worden aangevraagd via www.mantelzorgwaarderingzwolle.nl. 

Advies

Mensen die meer informatie willen over mantelzorg of op zoek zijn naar ondersteuning of advies, kunnen bellen naar (038) 422 52 00 of kijken op www.zwolledoet.nl/mantelzorg.

Afbeelding
'Zwolle deelt vakanties' wil iedereen een keer op vakantie laten gaan Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Toeristenbelasting in Zwolle met 25 procent gestegen Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 10 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Raad van State: 'Tijdelijk afzien van handhaving PAS-melders mag, mits goed gemotiveerd' Algemeen 11 uur geleden