Afbeelding
Foto: Unsplash

Celstraf voor drugsdealer die klant gebroken jukbeen sloeg

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een 29-jarige man uit Zwolle is dinsdag veroordeeld voor het handelen in harddrugs en het zwaar mishandelen van een vrouw. Zij kwam naar eigen zeggen speed kopen bij de man die haar vervolgens een gebroken jukbeen sloeg.

De nu 29-jarige Serdar van E. sprak de vrouw op de avond van 27 februari bij het station. Ze vroeg hem of ze speed bij hem kon kopen, zo bleek uit het strafdossier. ‘’Kom maar langs’’, zou hij gezegd hebben. 

In zijn woning liep de deal kennelijk uit de hand. Serdar zei op de zitting dat hij ‘uit emotie’ reageerde toen hij een vuistslag uitdeelde. Hij had zeker geen opzet haar zwaar te mishandelen. De vrouw belandde in het ziekenhuis met een gebroken jukbeen en moest zes weken revalideren. ‘’Ik heb een plaatje in mijn gezicht en ik zie niet goed meer. De zenuwen aan de rechterkant zijn beschadigd’’, zo bleek uit haar slachtofferverklaring die twee weken terug in de rechtszaal werd voorgelezen.

De man had mogelijk niet de opzet de vrouw zwaar te mishandelen maar liep wel bewust dat risico door haar in het gezicht te raken, oordeelde de rechtbank in Zwolle. De man ontkende ook in harddrugs te handelen. Wat hij aan drugs had, was voor hemzelf. Ook gebruikten vrienden zijn woning als opslagplaats. Hooguit een keer of vijf had hij aan anderen drugs verkocht, zei hij tegen de rechters twee weken terug. 

In zijn woning troffen agenten 477 gram amfetamine, 33 gram MDMA, 532 gram hennep, 141 gram 3-MMC en 173 gram ketamine. Van alleen eigen gebruik was hier volgens de rechtbank geen sprake. Niet alleen het slachtoffer noemde Serdar haar dealer, ook bleek uit meerdere WhatsApp-gesprekken dat hij drugs verkocht. “Ik had je nummer via via klopt het dat je 3M verkoopt?” vroeg een van de klanten. Met 3M wordt 3-MMC bedoeld. Ook gaan gesprekken over ‘extazy pills’ en ‘snelle Jelle’, waarbij dat laatste voor amfetamine staat.

Tegen de man was 270 dagen cel waarvan 91 dagen voorwaardelijk geëist.

Gerard Meijeringh

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 9 uur geleden