Bumble Bee heet de traiterie van Linda Hansman; eten voor zowel thuis als in de winkel en daarnaast is catering ook mogelijk
Bumble Bee heet de traiterie van Linda Hansman; eten voor zowel thuis als in de winkel en daarnaast is catering ook mogelijk Foto: Aangeleverd

Heel Zwolle laten kennismaken met de keuken van New Orleans

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De mooie en spannende smaken uit de keuken van New Orleans en super verse ingrediënten. Dat is wat Bumble Bee aan de Assendorperstraat 45 biedt. Linda Hansman, de nieuwe eigenaresse, heeft het bestaande restaurant omgebouwd tot traiterie: verse huisgemaakte maaltijden met een simpele bereidingswijze, om af te halen, warm thuisbezorgd (Zwolle Eet) of ter plekke van genieten.

(door Peter de Jong)

“Bij ons valt culinair van alles te ontdekken”, aldus Linda die het koken bepaald niet met de paplepel thuis heeft meegekregen. “Nee, absoluut niet van jongs af aan. Mijn moeder kon helemaal niet koken. Ik ben dat pas gaan leren op mijn studentenflat. Maar ook veel leren door zelf te ontdekken. Vrij snel raakte ik geïnspireerd om hiermee verder te gaan”, aldus Linda die is geboren in de straat waar nu haar traiterie is gevestigd. “Ik ben weliswaar in Zwolle geboren maar opgegroeid in Hengelo. Toch voel ik mij een Zwollenaar sinds ik zo’n vijftien jaar geleden voor werk naar Zwolle ben teruggegaan.” Haar koksleven in Zwolle brengt haar bij diverse horecagelegenheden. “Campanile, Herberg Molecate, Vito’s en de horeca in het stadion van PEC Zwolle. Daar heb ik met heel veel plezier gewerkt.”

Jazzmuziek

Een eigen bedrijf is altijd al een droom van Linda geweest en toen de mogelijkheid in Assendorp zich voordeed, heeft zij die droom in daden omgezet. “Als ik het nu niet doe dan ga ik daar spijt van krijgen. Ook nog in de mooiste straat van Zwolle”, zegt Linda heel enthousiast. “Mijn ambitie is om heel Zwolle kennis te laten maken met deze fantastische keuken. De stad heeft een breed culinair aanbod maar deze keuken was er nog niet. Jazzmuziek heeft mij geïnspireerd om de keuken van New Orleans te gaan ontdekken. Ik ben een jazzliefhebber, dat was mijn helaas overleden man ook. Hij nam mij altijd mee naar jazz concerten. Met hem wilde ik dolgraag eens naar New Orleans, een bakermat van de jazz. Vanwege vliegangst van mijn man is die reis er nooit van gekomen. Toen dacht ik, dan ga ik New Orleans in Nederland ontdekken. Waar ik ook zocht, over de keuken van New Orleans kon ik nergens iets vinden. Dan maar thuis die keuken gaan creëren. Franse basistechnieken en de smaken uit de smeltkroes van culturen kenmerken deze keuken. Sommige gerechten zijn blijvend, zoals spareribs en sterk gekruide rijst met kip en ham. Gerechten uit New Orleans met een eigen twist. Maar het allerbelangrijkste, het is koken met aandacht en liefde. Ze vieren het leven en dus ook het eten.”

Hommel

Over de naam van haar traiterie, Bumble Bee, vertelt Linda met een lach. “Het is Engels voor hommel en mijn huidige partner vindt het gedrag van hommels wel bij mij passen. Daarom noemt hij mij hommel. Hommels zijn hyperactief, heel enthousiast maar kunnen soms onhandig zijn. Vandaar…..”

Gerard Meijeringh

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 19 uur geleden