Afbeelding
Foto: Gemeente Zwolle

Swollwacht en D66 stellen vragen over uitvraag standplaats foodtruck Wijthmenerplas

Algemeen

ZWOLLE - Swollwacht en D66 hebben het college vragen gesteld over de uitvraag van een standplaats voor een foodtruck aan de Wijthmenerplas. Een nieuwe hippe mobiele foodtruck zou de plek moeten innemen van de bekende kiosk.

ā€œDe bezoekers van de Wijthmenerplas hebben jarenlang kunnen genieten van de daar gevestigde kiosk, maat het college vindt deze kiosk niet meer van deze tijd. Een plek waar een patatje betaalbaar is, een plek die voor verbinding zorgt en een plek waar Zwollenaren van houdenā€, aldus Swollwacht en D66. 

ā€œHet College heeft besloten dat de kiosk niet meer van deze tijd is en vindt dat de uitstraling verbeterd moet worden. In de uitvraag wordt gesteld: ā€œkom met een creatieve, hippe, mobiele foodtruck bij de Wijthmenerplasā€ en ā€œ.. daagt uit om een opvallend creatief plan te bedenken om op deze locatie een rol als gastheer te vervullen.ā€ 

Dit roept vragen op bij de partijen. Wat maakt het dat het college de uitstraling wil verbeteren? Ook stellen ze de vraag of er signalen zijn van bezoekers dat de kiosk niet meer voldoet. ā€œVoor welk probleem is deze uitvraag een oplossingā€, vragen D66 en Swollwacht zich af. Een andere vraag is op welke wijze het huidige gastheerschap wordt verbeterd door de mogelijke komst van een foodtruck. 

Andere vragen gaan over betaalbaarheid. Zoals de vraag: wat gaat het college doen om ervoor te zorgen dat een patatje betaalbaar blijft voor vele Zwolse gezinnen? En wat gaat het college doen om ervoor te zorgen dat deze doelgroep zich thuis blijft voelen op deze fijne Zwolse locatie? 

Gerard Meijeringh