Afbeelding

Expositie Sofie van Gils

Cultuur

Sofie van Gils heeft op 7 en 8 Januari haar solo expositie in Galerie Mouski, te vinden op het plein van de oude ambachtsschool.

De beelden van Sofie van Gils (1991, Eindhoven) zijn vaak bij toeval ontstaan. Gedreven vanuit een grote fascinatie voor het menselijk lichaam is zij bezig met het ontleden en experimenteren met gevonden afbeeldingen en materialen die met dit onderwerp te maken hebben. Tijdens een zoektocht naar esthetiek en evenwicht is het uitgangspunt vaak een afdruk van haar eigen lichaam. Door de aardse kleuren die worden gebruikt ontstaat er een rust in de beelden waardoor ze erg licht zijn voor het oog.

Sofie van Gils werkt met verschillende mediums waardoor er veel variatie in haar werk te vinden is. Er wordt vooral gewerkt met latex en wax, maar ook gips, polyurethaan en olieverf zijn regelmatig te zien. Het werk van Sofie is erg intiem en daagt het publiek uit dichterbij te komen.

Zaterdag 7 Januari 11:00-20:00. Vanaf 17:00 uur kun je genieten van soep en live muziek. Zondag 8 Januari is de expositie geopend van 11:00-17:00 uur.

Galerie Mouski is dé nieuwe galerie in Zwolle. Met elke eerste weekend van de maand een solo expositie van hedendaagse kunstenaars.

meer info kunt u vinden op www.galeriemouski.nl

Facebook | Instagram @galeriemouski