Afbeelding
Foto: Aangeleverd

WijKwekerij van start: Bomenhub voor het Stadshager Bos

Partnerbijdrages

Zwolle is een kwekerij rijker: de WijKwekerij in Stadshagen. Zaterdag 26 november hebben vrijwilligers onder leiding van Otto Veerman en Bram Piersma de eerste bomen geplant op de kwekerij.

De WijKwekerij is met medewerking van de gemeente Zwolle en Landschap Overijssel gestart op een tijdelijk braakliggend veld bij kindcentrum De Paperclip in Breecamp, Stadshagen Noord.

Opkweken jonge bomen

Otto Veerman en Bram Piersma gaan de kwekerij op poten zetten. “De bedoeling is dat we hele jonge bomen opkweken om over een paar jaar uit te planten in het Stadshager Bos,’ legt Otto uit. ‘Dat bos is er nog niet, maar het proces loopt. En in de tussentijd kunnen wij hier aan de slag om zaailingen op te kweken.”

Samen met de wijk

“De kwekerij wordt een soort bomenhub waar iedereen jonge boompjes heen kan brengen,’ vult Bram aan. ‘Maar het is niet de bedoeling dat het hele veld daarvoor wordt gebruikt. Ongeveer driekwart is voor de opkweek van het toekomstige bos, en de rest is voor groen en tuinen in de wijk.”

Om de kwekerij echt van en voor de wijk te laten zijn, doen Otto en Bram ook het ontwerp ervan samen met bewoners. “Vandaag hebben we een eerste schets gemaakt. De kwekerij krijgt de naam ‘de Verbinding’ en dat is ook echt wat we willen doen hier. Samen werken in en met groen en bouwen aan het toekomstige Stadshager Bos!”

Meer lezen? Kijk op stadshagerbos.nl

Dit is een partnerbijdrage van de gemeente Zwolle 

Wim Mossel